Oratnitza с концерт на Sofia Summer Fest 2022: Ethnobass


Oratnitza с концерт на Sofia Summer Fest 2022: Ethnobass

2294

BGTSC представя: Oratnitza.

Иновативните музиканти ще изненадат меломаните с един по-различен концерт в рамките на тазгодишния Sofia Summer Fest 2022. Специалната вечер ще се състои на откритата сцена зад музея "За земята и хората" от 19.30 часа на 15 септември.

В групата са шестима родни изпълнители, които споделят любовта си към фолклора и съвременените бас жанрове. За това и наричат уникалния си стил Ethnobass.

От самото си зараждане артистите са водени от любопитството да разберат какво се намира отвъд музикалното статукво. То ги кара да поемат на диво пътешествие през българския фолклор, а с годините репертоарът им е поел в себе си цветовете и аромата от дълбините на родната, и тази от далечни континенти, музика.

Музиката на Oratnitza е микс от български народни мелодии, ортодоксално пеене, елементи от световната музика, хип-хоп, дъбстеп, трап, дръм-ен-бейс и неравноделни ритми.

Оратница интерпретира българските народни песни по начин, който всички приемат с удоволствие. Групата има три албума, множество участия у нас и чужбина. За музиката си е награждавана нееднократно.

Билетите за концерта по 25 лева се продават онлайн и в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите им – книжарници "Ориндж", магазинитe Office 1 Superstore, OMV, "Български пощи", "Технополис" и други в цялата страна.

В случай на останали места, в деня на събитието и на място, входът ще струва 30 лева.

Предстои специална вечер под откритото небе. Вечер, в която завладяващите  ритми на родния фолклор ще звучат примесени с електронни елементи и съпровода на етно и модерни инструменти.

Концертът ще се проведе при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, според актуалната заповед на Министъра на здравеопазването.

Оратница в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ZKo1gOwAZRQ

Снимка: А. Михайлов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички