Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио


По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио

1680

Даниел Гарсия - един от най-изразителните гласове на съвременната испанска джаз сцена, ще свири в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 13 октомври, известиха организаторите "ДжаZZ Плюс".

"Гледайки към бъдещето, докато ангажира и интегрира елементи от миналото и настоящето, музиката на Даниел демонстрира дълбок модерен синтез", пише All About Jazz.

Даниел Гарсия трио ще разведе и българските ценители по "пътя на среброто" с албума "Vía de la plata".

Даниел Гарсия е изключителен музикант и композитор от новото поколение пианисти на Испания и вече се е превърнал в един от въздействащите и оригинални гласове на европейската джаз сцена. Последните му два албума са за престижното издателство ACT Мusic, като новият проект "Vía de la Plata" представя триото му в неговата върховна форма, а албумът получава стотици хвалебствени ревюта и се превръща във феноменален успех.

Роден в Саламанка (Испания) през 1983 година, Даниел Гарсия се обучава в "Бъркли колидж" от носителя на "Грами" Данило Перес, който става негов ментор и има решаващо въздействие върху оформянето му като музикант. Данило Перес "му показва пътя" и го научава да изповядва разбирането, че "музиката е истинност и себепознание и само след това човек може да търси своя собствен артистичен език". Даниел Гарсия постига големи успехи в "Бъркли" – печели награда за най-добро изпълнение през 2011 г., свири с Артуро Сандовал, Грег Озби и Перико Самбеат.

Даниел Гарсия има също и класическо образование, което му дава невероятна техническа подготовка. "Добрата техника ми помага да изразя свободно онова, което чувствам", казва Даниел. Чудесно е да видиш как музиката му искри и трепти с каденци, хармонии и класически нюанси, но в нея може да се появи и изненадващ фламенко обрат или да се разтвори в джаз хармонии, или да потече в завладяваща импровизация. Даниел Гарсия се описва като еклектичен музикант, който експериментира с музиката от Близкия Изток, Куба, грегорианските напеви и, разбира се, с фламенко, джаз, класическа музика и какво ли още не – толкова много неща са се вплели в испанската музика и са оставили своя отпечатък върху неговото естетическо израстване.

Даниел Гарсия е щастлив с музикантите, с които работи отдавна – това са басистът Райнер Елизарде "Ел Негрон" и барабанистът Мичел Оливера, и двамата родени в Куба, но отдавна инкорпорирани в испанската джаз сцена. Триото звучи като един организъм, всеки от музикантите подхожда с разбиране към другите и свиренето им заедно е почти телепатично. "Свирим, като в същото време се слушаме и си разменяме информация и реагираме на нея, сякаш скулптираме музиката в момента. Това е много наситено преживяване, в което публиката има решаваща роля, защото онова, което се случва на сцената, е само част от уравнението. Ние усещаме енергията на хората и я превръщаме в музика за тях, този невероятен кръговрат прави всеки концерт неповторим".

Вижте албумите на Даниел Гарсия трио за ACT Music на сайта на "Дюкян Меломан".

Даниел Гарсия често изследва фолклорните песни от родната си Саламанка или мелодичните фрази от фламенкото – "Целта ми е да представя испанската музика в нов контекст чрез импровизация и да изтрия стилистичните линии, да ги направя невидими".

Концертът се осъществява с подкрепата на Посолството на Испания в София.

Билети онлайн за концерта на Даниел Гарсия трио в в Sofia Live Club на 13 октомври https://jazz-plus.com/

Билети може да намерите на сайта на "Джаз Плюс Концерти", в "Дюкян Меломан" и в мрежата на "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички