Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Почит към легендарните Pearl Jam със специален трибют


Почит към легендарните Pearl Jam със специален трибют

1438

Някои от най-големите хитове на великата американска банда Pearl Jam ще прозвучат на живо от български музиканти на 31 март.

Цветът на българската алтернативна рок музика ще поведе публиката на незабравимо музикално пътешествие в софийския клуб Mixtape 5 този петък.

В началото на 90-те сиатълските групи превзеха класациите и преобразиха масовата култура по свой образ и подобие. Техният суров звук и интроспективни текстове идваха от мрачната страна на живота, а някак логично – повечето от тези банди, впоследствие се върнаха обратно там.

Pearl Jam са голямото изключение от гръндж правилото - без прекъсвания и в пълен състав, Еddie Vedder и компания вече повече от 30 години оставят забележително наследство, което заслужава единствено и само респект. Американската рок музика със сигурност нямаше да е същата без наличието на Pearl Jam в редиците си. Концертите им имат легендарен статут, а изпълнението на живо разкрива цялата богата палитра на тяхната музика. Дори в по-голяма степен, отколкото студийните записи.

Именно поради тази причина, клуб Mixtape 5 ще има честта да бъде мястото, където София ще отдаде почит на славните синове на Сиатъл с емоционален трибют. На 31 март рок феновете ще имат възможност да почерпят от вдъхновението на Pearl Jam, но и нещо повече. Едно цяло поколение от български музиканти израсна с гръндж културата и започна да интерпретира нейните влияния по свой собствен начин. Банди като PearlJam зададоха свои стандарти, особено по отношение на искреността в посланията и поетичността на текстовете. На местна почва това наследство зададе посока и воля за развитие на българската алтернативна музика за години напред. Този трибютът на Pearl Jam  ще бъде по-специален с това, че организаторите от "Строежа" и Projector Plus са се погрижили да съберат някои от най-изявените представители на тази сцена.

Методи Кръстев (No More Many More), Пенко Скумов (Soundprophet, Tidemachine), Иван Гатев (Контрол), Ерсин Мустафов (Jeremy?), Виктор Стамболов (Габана), Ивайло Петров - Пифа (Der Hunds, Casual Threesome), Иван Велков (P.I.F), Георги Михайлов (Soundprophet, Tidemachine) и Ташо Колев (Jeremy?) са сред емблематичните български музиканти, които ще отдадат почит на своите герои в едно изпълнено с емоционален заряд събитие.

Класата на Pearl Jam среща качеството на съвременната българска рок музика, а резултатът е запазено място за всеки в машината на времето. Крайната дестинация на 31 март в Mixtape 5 е всъщност Сиатъл от края на миналия век, последният връх на алтернативната рок вселена.

Билети - в мрежата на Eventim на цена от 20 лева в предварителна продажба и 25 лева на място.

Събитието, което ще започне в 21.00 ч., е във Фейсбук ТУК
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички