Посрещаме пролетта със специален концерт на Акага и Теро "The Golden Trumpet" Линдберг


Посрещаме пролетта със специален концерт на Акага и Теро "The Golden Trumpet" Линдберг

1749

На 24 март, посрещаме пролетта с добро настроение и скъпи приятели в специална вечер със свежи финландски акценти.

На сцената в Sofia Live Club ще видим и чуем любимците от Акага в компанията на една от звездите на браса в популярната музика на Скандинавия - Теро Линдберг.

Известен в цял свят с прякора си Златният тромпет (The Golden Trumpet), Теро има издадени 3 самостоятелни албума, многобройни концерти и регулярни участия в телевизионни програми (Saturday Night Live Finland, Dances With Stars). Гост-музикант в групите Sunrise Avenue, Leningrad Cowboys и саксофониста Jimi Tenor. В момента Линдберг е водещ брас музикант в бандите Dallapé, Paula Koivuniemi и групата на Mikko Leppilampi, първи тромпет е на Espoo Big Band и Turku Jazz Orchestra, чийто артистичен директор е между 2018 и 2022 година. Теро Линдберг е не само прекрасен тромпетист, но и популярен джаз и рок аранжор в Скандинавия. С момчетата фюжън бенд Акага го свързва близо 15-годишно приятелство.

Теро Линдберг е за първи път в България и Източна Европа по покана на Георги Велев - тромпетист и вокалист на Акага. От 23-ти до 25 март двамата канят на първия у нас сертифициран двоен майсторски клас за тромпет и брас ансамбли. Организатор е сдружение "Брас перспективи" в партньорство с НМА "Проф. Панчо Владигеров", националния фонд "Култура" и Посолството на Финландия.
 
Преди Акага и Теро Линдберг (вдясно на плаката) на сцената ще се качат Jupiter 7. Те са много млади и талантливи, близки приятели от Музикалното училище в София. Събира ги любовта към музиката и желанието да я сътворяват. Определят стила си като еклектичен с денс, поп и фънк-джаз влияния. Jupiter 7 е първият музикален продукт на Акага Академия. Пилотният им сингъл "Как искам", записан с подкрепата на националния фонд "Култура", беше начело в българските радиокласации през 2022 година.

Билети - в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена 25 лева.

В деня на концерта и на място входът ще е 30 лева. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички