Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Приказният спектакъл "Красавицата и Звяра" с премиера в зала 1 на НДК


Приказният спектакъл "Красавицата и Звяра" с премиера в зала 1 на НДК

2278

Магично преживяване – това е най-краткото описание на премиерния спектакъл "Красавицата и Звяра", който ще бъде поставен  в зала 1 на НДК от 19.00 ч. на 14 ноември.

Една от най-популярните приказки в последните 300 години очарова деца и възрастни с великолепното съчетание на музика, актьорска игра, хореография и костюми. "Побеждава този, който победи себе си" – това е мотото на премиерата на мюзикъла на Бродуей на 18 април 1994 г. Към него се придържа и талантливият български режисьор Петко Бонев. За него "Красавицата и Звяра" е предизвикателство, невероятен проект, характерен със своите вълшебства, който той и екипът на Държавната опера Варна пресъздават на сцената така, че всичко да изглежда истинско. Великолепната сценография и костюми са дело на Ася Стоименова и с тях идва първото впечатление за публиката – визуалното въздействие. На сцената ще се разгърнат красотата на природата в нейната зимна и лятна картина, бляскавият, а след това омагьосан замък, за което помага 3D-мапингът на Лора Руневска. Благодарение на диригента Страцимир Павлов и хореографът Анна Пампулова красивата музика се вплита в приказния сюжет и изпълва сетивата с наслада.

Историята на красивата Бел и преобразеният в звяр принц е любима на малки и големи. Вълшебствата в нея не спират от началото до самия край. "Позволил съм си като автор на спектакъла да добавя и няколко неща от филма, които лично мен много ме вълнуват и които смятам, че непременно трябва да бъдат видени. Прибавил съм и някои други реплики от филма, които хората очакват да чуят", споделя Бонев, който е безкомпромисен в кастинга за главните роли.

"Аз съм от поколението, което гледаше първите анимационни филми на "Дисни". Харесвам анимацията и съм щастлива, че ме избраха за ролята на Бел", споделя чаровната Мария Атанасова, като допълва – "Работата върху "Красавицата и Звяра" много ме обогати и ме научи на неща, които досега не са ми трябвали в операта – фехтовка, танци".

Тези, които са гледали последната игрална версия на едноименния филм, веднага ще разпознаят гласа на Звяра, но този път ще видят и неговия собственик. Драматичият актьор Михаил Сървански е изборът на Петко Бонев за Звяра. "За щастие, аз познавам доста добре образа на Звяра, тъй като преди 4 години бях одобрен лично от ръководството на "Дисни" за озвучаването на българската версия на филма. Тогава работих усърдно върху самия персонаж и детайлите в неговия характер. Това много ми помогна сега в пресъздаването на образа на Звяра, който се променя, извървявайки дълъг и сложен път", разказва Сървански.

Билети за "Красавицата и Звяра" - в мрежата на Eventim и Билетен център НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички