Психеделичният международен проект Meszecsinka с новия си албум първо в България


Психеделичният международен проект Meszecsinka с новия си албум първо в България

1472

Група Meszecsinka, свирила в 25 страни - от САЩ до Русия, идва в България с нов материал, който ще представи премиерно у нас и тази пролет.

Турнето започва в Пловдив, "Би Боп клуб" на 28 април, продължава в София в "Купе" на 29, на 30 април групата свири в русенския Max Club, а в читалище "Йордан Йовков", Добрич - на 1 май.

Новият албум на Meszecsinka ще бъде издаден от един от най-престижните европейски лейбъли в бранша CPL/Nordic Notes от Германия. Привилегията на българската публика е да чуе албума преди неговата световна премиера.

Главната атракция отново ще бъде живото шоу, за което английското списание Songlines пише: "Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената…", а руският  Dmoon.ru определя като "Танци на дервиши и екстатичен шаманизъм на екстрасенси... Музикален съпровод на ритуална екзекуция".

Meszecsinka () е международен проект, базиран в Будапеща. Получили са широко международно признание, но българската публика е от специално значение за тях. Защото единият от основателите е българин (Емил Билярски, известен у нас и от предишната си група Korai Öröm), но и защото певицата Аннамария Ола, наричаната от пресата вокална магьосница и самодива, обича България и българската народна музика. Посетителите на априлските концерти ще могат да чуят няколко български народни песни в своеобразния аранжимент на колектива, спечелил престижната награда "Фонограм" (унгарското "Грами").

Предишният албум на групата "Stand Into The Deep" се радва на добър прием: пресата го определи като шедьовър, публиката е във възторг и записът логично намери място в Топ 10 на двете основни световни класации за уърлд музика – Worldmusic Charts Europe и Transglobal Worldmusic Charts. Групата за новия албум: "Той прилича на предишните в две неща: не прилича на предишните и е 100%  Meszecsinka".

Емил Билярски (с качулката на снимката) развива паралелно и своя солов проект с песни предимно на български. Тук https://bit.ly/emil-river и тук https://bit.ly/emil-untitled-love-song може да чуете неговите нови творби, а тук https://samosam.bandcamp.com/ ще намерите повече песни от последните години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички