Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Ritmos Negros с нов албум и концерт: уърлд музика, създадена в България


Ritmos Negros с нов албум и концерт: уърлд музика, създадена в България

2010

Ritmos Negros - мултинационалната банда, базирана в София, издава втория си албум, наречен "Estar Lejos" ("Бъди далеч").

Той излиза на 9 декември и ще бъде представен на същата дата с новото шоу на групата в центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" от 21.00 часа. Освен бандата на сцената ще се качат и специалните гости Дамян Мерлиз от Аржентина и Мария Коса (танц). "Estar Lejos" има амбицията да покаже на публиката развитието/растежа на групата, интимността, която музикантите продължават да изследват в техния акустичен ансамбъл. Желанието на Ritmos Negros е чрез този диск да засилят връзката си с публиката и да покажат, че в България може да се създава качествена уърлд музика.

"Estar Lejos" е оригинална акустична продукция, която стъпва на афро-перуанска музика. В албума групата разширява границите на своите търсения до жанрове като Rumba flamenca и Boleros (централноамериканска музика), но и остава вярна на стила си да смесва джаз с фолклор и популярна музика. 8 песни, в които се говори за романтика, разстояние, изследване на емоционалната страна на това да си имигрант, колективно съзнание и разказване на истории.

В Ritmos Negros са:

Пиеро Епифания (Piero Epifanía) - перуански музикант, чиито първи стъпки в музиката започват на 8-годишна възраст с изучаването тромпет в училище. Оттогава участва в различни групи, като Пиеро е свирил с много изтъкнати изпълнители по целия свят. Създател е на групата и е вокалист и перкусионист в нея.

Симеон Леонидов е китарист, роден в София. Първите си стъпки на китара прави в Ph.D. Музикална лаборатория, след което продължава обучението си в Националната музикална академия. Като изпълнител и сесиен музикант участва в няколко различни формации, тук  китара и беквокали.

Борис Таслев започва музикалното си обучение на 6-годишна възраст с класическа китара. Завършил е Националната музикална академия в София. Бил е част от оркестъра на Държавния музикален театър и е свирил с много изтъкнати джаз формации. В Ritmos Negros отговаря за бас китарата и бек вокалите.

Арнау Гарофе (Arnau Garrofé) е роден е Барселона, но израства в Холандия, където започва да учи музика и завършва музикалното си образование в Хага и Ротердам. Свирил е в музикални клубове в Банкок, Куала Лумпур и Катманду. От 2016 година живее в София и е един от най-търсените музиканти. В групата е  саксофонист.

"Estar Lejos" е създаден в периода май - септември 2022 година., песните са композирани преди и след пандемията в Китай и в България. За разлика от първия албум на Ritmos Negros, в който музикантите смесват авторски песни и кавъри с почит към класическия афро-перуански репертоар, настоящето издание е само с авторски изпълнения, разкриващи различни теми и нюанси. Групата интерпретира и нови жанрове като болеро, румба и фламенка, поддържайки специфичния си стил чрез смесване на традиционна музика от перуанското крайбрежие с джаз, балади и карибска музика.

Концепцията на албума е разстоянието, както подсказва и името му: Being far (Да бъдеш далеч).

"Да си далеч в различен аспект, физически, емоционално, далеч от реалностите на хората, които обичаш, далеч от местата, на които си бил, далеч от дома, далеч от негативизма, от реалността също", пояснява Пиеро Епифания.
 

RitmosNegros са на http://ritmosnegros.com/ и и във Фейсбук: https://www.facebook.com/RITMOSNEGROS/

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1501403006993249

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички