Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Рони Сайз ще пуска в зала Христо Ботев на 17 май!


Рони Сайз ще пуска в зала Христо Ботев на 17 май!

5390

Рони Сайз събира българските фенове на 17 май.

Пред уменията на знаменития диджей, продуцент и ремиксатор всеки наш клуб - който и да е той, се смалява. До изчезване.

Затова и организаторите "H.M.S.U." са наели за партито столичната зала "Христо Ботев".

С гига на бристълската легенда те стартират нова серия партита, наречена Класика.

Англичанинът идва у нас на върха на популярността си. Той отново е ефира на “MTV” и “MCM” с клипове от преиздадения си класически албум "New Forms" (1997), който му отвоюва и престижната награда „Мъркюри” навремето. Новият материал, чиято премиера бе през април, е миксиран и подсилен с бас. Реверанс към класическия дръм-ен-бейс звук с настроението на новата вълна в жанра.

"Първото поколение слушатели, които проследиха успеха на „Reprazent”, ще имат възможността да се върнат към отминалото десетилетие с класики като „Brown Paper Bag”, „Share The Fall” и „Heroes”. От друга страна, онези, които са го пропуснали, ще могат да се насладят на албума с новата музикална обвивка, която съм добавил към парчетата. Мисля, че феновете на оригиналния проект винаги ще оценят това, което постигнахме с днешната технология. Тази най-нова версия показва какви са възможностите в момента", обяснява Сайз.

В изданието има и три нови парчета, включително и сингълът „Don't Hold Back”, който звучи като идеално продължение на оригиналните тринайсет парчета от „New Forms”.

„Главното при този тип музика е да експериментираш, да имаш идеи и да ги приложиш на практика. Дали това ще е успешно или не, е второстепенен въпрос. Важен е експериментът! Това по принцип е и основата на тази музика. Вероятно тук е обяснението за нейната свежест и многообразие. В нашата музика са преплетени безброй стилове и течения – цялата история на денс музиката от хип хопа насам се отразява във всяко едно парче” – с тези думи Рони Сайз обяснява тайната на дръм-ен-бейса.

Миналата година британски учени проведоха проучване сред 2 000 доброволци и предложиха това електронно направление да замени хирурзите в болничните заведения, тъй като се отразявало по-здравословно от скалпел. Сред препоръчаните имена на диджеи бе и това на Рони Сайз.

Той е сред артистите, изковали матрицата на т.нар. бристълски саунд: Лиз Фрейзър – за знаменитите през 80-те авангардисти Кокто Туинс; Масив Атак, Трики и Портисхед.

За изявата си той пристига със своя откривател – не по-малко легендарния Брайън Джи. Англичанинът е лице на „V-Recordings” и „Ministry Of Sound”. Той е основен проводник на латино дръм-ен-бейса за Европа.

Изявявал се е в клубове като „Bar Rumba”, "The Mass”, „Plan B” и „The End”. Пускал е по много от водещите пиратски радиостанции, сред които и вече легалната „KISS FM”. Понастоящем води предаване всеки четвъртък по “BBC Radio 1”, което може да бъде слушано и онлайн - на www.ministryofsound.com между 11.00 – 01.00 часа.

„Днес тази музика е много по-зряла и изпипана. Не знам доколко това е добре, защото едно време чарът й беше в суровостта и недодялаността. Тогава всеки опитваше всичко – хип хоп, рага, реге семпли, и не го интересуваше кой какво ще каже”, обяснява Брайън за дръм-ен-бейса към днешна дата.

Заедно с тях на сцената ще излезе и майсторът на микрофона Дайнъмайт ЕмСи, който партнира на легендата за множество участия.

От българска страна ще вземат участие артистите на „H.M.S.U”. – Конспирейтър, Ейсид Трип, Мокс, Куух и Ексо. Афтърпартито е поверено на Тарги и Аганьок.

Цената на билетите е 20 лв. от предварителната продажба, в деня на концерта - 25 лв.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички