Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Шведските прогресари Soen се завръщат в София, концертът е на 19 май


Шведските прогресари Soen се завръщат в София, концертът е на 19 май

1355

Шведската прогресив метъл супергрупа Soen се завръща в България за концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 19 май 2022г.

Остават по малко от 130 билета за концерта и вероятността шоуто да бъде напълно разпродадено е голяма, известиха организаторите Wrong Fest. Стандартните билети могат да бъдат закупени от мрежата на Bilet.bg - : http://wrongevents.bilet.bg/. Цената за един билет е все още 40 лв. На самата дата и на място (ако останат) ще бъде 45лв.

Съпорт група няма да има. Шведите ще излязат на сцената в 21.00ч, като ще изнесат 90-минутно шоу. Клубът ще отвори в 20.00 ч., така че, ако искате да закупите част от мърчандайза на групата, ви съветваме да не закъснявате.

Soen е създадена първоначално през 2004 година от Martin Lopez (екс-Opeth и екс-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но са официално обявени като група през 2010 г., когато се включва вокалистът Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (екс-Death, Testament). Самият барабанист и създател на Soen - Martin Lopez, описва музиката на групата като "мелодична, тежка и сложна", а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с Tool и Opeth.

Голяма част от идеите, опасващи петте албума на Soen, разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, животът и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.

Сегашните музиканти в Soen са: Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокали, Martin Lopez – барабани и перкусии и Oleksii "Zlatoyar" Kobel – бас.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички