София се превърна в истинска коледна столица на изкуствата с концерта на Васил Петров и с изложбата на Любена Фокс


София се превърна в истинска коледна столица на изкуствата с концерта на Васил Петров и с изложбата на Любена Фокс

1013

София се превърна в истинска коледна столица на изкуствата с празничния концерт на Васил Петров и с впечатляващата изложба на Любена Фокс.

Както MySound.bg вече съобщи, събитието се състоя в арт-галерия "Анел". По време на вечерта бяха представени актуалните за Ковид-епохата книги на журналистката Патриция Кирилова (вляво на снимката) - "Ковид 19 или Войната за душите ни" и почти пророческата "Да свалим маските" от 2013 година. През март т.г. с предпремиерата на Ковид-книгата Патриция и нейният екип откриха дарителска акция за финансиране на българската ваксина по проект на учени от БАН, след като държавата ни отказа да я подкрепи и така бяха събрани пари за следващия етап от нейното създаване.

Васил Петров потопи гостите в коледна приказка с най-любимите си коледни песни от американската, европейската и българска класика. За първи път на живо той изпълни нови авторски коледни творби, както и песен по текст на Ангел Симеонов и музика на композитора Росалин Наков. Заедно с талантливите музиканти Мирослав Турийски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас), той изпя "White Christmas", "Jingle Bells", "Ave Maria", "Hаve Yourself A Merry Little Christmas", "The Christmas Song", "Winter Wonderland", "Рождество Христово" и други в обкръжението на брилянтните платна на Любена Фокс в класически реализъм – живопис. Картини, които изобразяват човешките емоции и използват предметната символика като изразно средство.

Празничната вечер представи специално приготвени кулинарни шедьоври от главния готвач на хотел "Анел", както и висок клас вино от бутиковата изба 24/42 Estate Winery, чиито вина са отгледани в сърцето на Тракийската низина, съхранила традициите за направа на вино от древни времена.

По време на празничната томбола бе презентиран и новия календар на агенция VIP Communication PR, както и календара на хотел "Ател" с великолепни картини от стари майстори.

Партньори на събитието бяха музей-галерия "Анел", VIP Communication PR Agency, 24/42 Estate Winery и NAO Design.

Празничната вечер се състоя с подкрепата на фонд за изкуство и култура "Ангел Симеонов".

Снимка: Ромео Чолаков

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички