Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

South West Festival събра хиляди меломани в Благоевград


South West Festival събра хиляди меломани в Благоевград

1482

Миналия уикенд се проведе първото издание на South West Festival, организирано от община Благоевград съвместно с Bulgarian Live Music.

Хиляди благоевградчани и гости на града посетиха фестивала и се забавляваха.

Двете големи звезди бяха Ищар и Горан Брегович, но българските изпълнители не им отстъпиха по нищо, дори напротив. Керана и космонавтите откриха събитието, а в публиката се открояваха младежи с техни тениски. След тях Мария Илиева вдигна настроението до краен предел, за да дойде ред на Любо Киров и дъжда, придружен с буря. Нито Любо, нито посетителите се изплашиха от времето и сътвориха енергия, която ще се помни дълго. "Благоевград, бяхте неземна публика! В буря и дъжд останахте, заради музиката! Това е голям комплимент и мотивация за мен! Благодаря ви още веднъж за отношението!", сподели Любо Киров в социалните мрежи. 

Кулминацията на първата вечер настъпи, когато на сцената излезе Ищар, кралицата на етно музиката, която стопли публиката с изпълнението си. "Публиката доказа, че любовта е по-силна от природата. Благодаря на всички, които останаха под дъжда и дадоха сърцата си за тази незабравима за мен вечер", каза Ищар след изпълнението си.

През втората фестивална вечер метеорологичните условия бяха далеч по-благоприятни, а това означаваше и много повече посетители, които изпълваха парка още в 17.00 часа. Първи бяха Алекс Раева и Mind Trips, които подгряха публиката със своя трип-хоп. След тях на сцената се качиха Оратница. Различното им звучене впечатли екипа на Горан Брегович, който излезе специално да гледа изпълнението на българите. Балканджи показаха как може да се съчетае рок с народна музика и бяха перфектен мост за гвоздея на вечерта. 

Горан Брегович заедно с неговия Оркестър за сватби и погребения се качи на сцената точно в 22.00 часа и се сля с публиката. Всички заедно не спряха да пеят през цялата вечер. "Страхотна публика и уникална енергия", сподели той след края на изпълнението си. Силно присъствие имаха и двете българки в екипа му, които пееха бек вокали и танцуваха.

"Щастливи сме, че успяхме да съберем толкова много хора в Благоевград. Този фестивал беше истинско преживяване за всички и съм сигурен, че това е само началото", сподели Илко Стоянов, кмет на Благоевград.

 

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички