Стартира седмото издание на хип хоп фестивала Джем он ит


Стартира седмото издание на хип хоп фестивала Джем он ит

3174

На 28 септември в Смолян стартира международния фестивал на модерните младежки изкуства “Джем он ит 7 – Зареди се 3 пъти повече”. На 1 октомври в Пловдив и на 2 октомври в София ще се проведат концерти и демонстрации на гост изпълнителите на фестивала. Началният час на събитията е 19 ч. Входът за тях е свободен.

Това е седмото издание на “Джем он ит – Зареди се 3 пъти повече”, което популяризира и развива хип-хоп културата в България, давайки поле за изява на родни и организирайки участието на чуждестранни хип-хоп артисти. За втори път „Нескафе 3в1" подкрепя родните брейкъри, MC-та, DJ-и, графити артисти в това уникално по рода си младежко хип-хоп/ фънк събитие. Тази година фестивалът ще се проведе и със съдействието на Посолството на САЩ в България. „Нескафе 3в1" и Слийпуолкингс Крю зареждат 3 пъти повече с положителни емоции, събирайки млади и талантливи хора от цял свят с една цел – да се забавляват в ритъма на „Джем он ит”.

Същинската част на 5-дневния фестивал ще бъде в Смолян, който ще посрещне младите артисти от 9 страни на 28 септември. На следващия ден Амфитеатърът в центъра на града ще стане арена на бибой битки група срещу група. На 30 септември, третият фестивален ден в Смолян, от 19 ч. ще се изиграе финалният двубой за първото място и наградата на „Нескафе 3в1" от 1 500 евро. За първи път в България в атрактивното състезание ще участват 5 чуждестранни брейк състава от Хърватия, Сърбия, Полша, Гърция и Франция. Организаторите от нашумялата с победата си над танцьорите на Мадона формация Слийпуолкингс Крю са избрали международно жури за брейкденс надпреварата, съставено от доказаните в бибойнга танцьори Атомик от Хърватия, Ребъл169 и ДуСтеп от Германия и Роси от България.

Джази-фънк бендът Канопус ще свири по време на полуфинала и финала на състезанието в Смолян. За aтмосферата на “Джем он ит 7 – Зареди се 3 пъти повече” ще се грижат британската бигърл и DJ звезда Дона Ди и германският DJ Хъкспин. Българската DJ сцена ще бъде представена от DJ-те Скил (Пловдив), Лайт (Благоевград) и Мад Беър (Варна). Гостите ще проведат уъркшопи на теми диджеинг, брейк, уокинг, електрик бугалу и хаус танци. Дискусии и прожекции за развитието на хип-хоп културата в България и по света са друга част от заниманията на артистите по време на престоя им в Смолян. С концерт и демонстрации на гост артистите ще завърши гостуването на фестивала в Смолян.

Ден по-късно, на 1 октомври, “Джем он ит 7 – Зареди се 3 пъти повече” ще гостува в Античния театър на Пловдив. Двучасовата шоу програма на гост артистите БъбълЗуу, Сандийп, Слийпуолкингс, Ударната Група, Спенс, DJ Скил, Дона Ди, Канопус и приятели ще започне в 19 ч.

На 2 октомври, отново от 19 ч., в градината пред Народния театър в София ще се състои финалното шоу, с което ще приключи турът на “Джем он ит 7 – Зареди се 3 пъти повече”. Кулминацията на концертите е изпълнението на една от най-популярните брейкденс групи в САЩ. Участието й е организирано със съдействието на Американското посолство в България и е изненада за почитателите на хип-хоп-а.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички