Тод Тери ще гостува в Ялта на 21 март


Тод Тери ще гостува в Ялта на 21 март

4590

Тод Тери ще гостува в столичния клуб „Ялта” на 21 март.

Американският композитор, продуцент и ремиксатор ще се изяви като диджей.

През изминалата година на музикалния пазар се появиха два негови диска - “Penthouse: La Nuit Luxure” и “Strictly”.

Тод Тери е сред законодателите на хаус направлението. Той е изпълнител, на когото прилагателното „култов” абсолютно приляга. Неслучайно в гилдията го наричат Цар на семпъла и Господ Тод (Todd The God).

Тъмнокожият музикант от Бруклин излиза на сцената през 80-те. Дебютира с “To The Baltimore Let’s Go” (1988) и от тогава не е спирал да предефинира нюйоркския хаус.

Наскоро списание „Миксмаг”  постави Тод Тери на 14 място в своя  „Топ 100”  за ремиксаторите на всички времена. Той зае престижната позиция заради ремиксите на "I'll House You" на Джънгъл Брадърс и "Missing" на Евритинг Бът Дъ Гърл. Работил е още за звезди от всевъзможни стилове: от Робърт Плант, Стинг и Малкълм Макларън, през Ани Ленъкс, Тина Търнър и Джанет Джескън, та до Бьорк.

Откривател е на КениДоупГонзалес и „ЛитълЛуи Вега, прочути като проект Мен Ет Уорк

Като продуцент Тери прокарва съвършено нов подход в правенето на музика, който на практика поставя основите на съвременния прогресив и дийп хаус. Емблематично е и майсторството му да смесва хип хоп и диско семпли.

Собствените му хитове - "Something Goin On'" и "Keep On Jumpin", все още стоят непоклатимо в плейлистата на световните диджеи.  Дръм-ен-бейс албумът на Тод - „Resolutions” (1999), първо стресна феновете, но пък се нареди сред постиженията на музиканта.

По традиция Тод Тери свири на 4 грамофона. По-голямата част от сета му се състои от авторски песни.

Как реагира той при среща с аудиторията?

„В зависимост от публиката. Ако клубът е малък и хората са в хип хоп и джази настроения, тогава мога да им свиря хип хоп, дръм-ен-бейс и брейкбийт. Ако пък са фенове на хауса, ще им предложа това, което пожелаят - саунд с моята запазена марка. И веднага ги повеждам на хаус и трип”, обяснява Тери.

Нашата певица Петя Павлова съобщи преди две години пред специализираната музикалка преса, че по време на поредния си престой в Лондон станала „много гъста с великия Тод Тери”.

MySound.bg” ще провери сега тая работа.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички