Гранд дами ще пеят за албум в памет на Айзък Хейс


Гранд дами ще пеят за албум в памет на Айзък Хейс

6231

Гранд дами на музиката от различни поколения и стилове се събират да пеят песни в специален проект - трибют заради покойния Айзък Хейс (Isaac Hayes).  
С кавъри на титана на соула и ритъм-ен-блуса ще се представят Глория Гейнър, Дарън Уоруик, Алиша Кийс, кралицата на мемфиския саунд - Карла Томас, и Ирма Томас, прима на звука от Ню Орлийнс.

По непотвърдена информация дори самата Тина Търнър, която готви поредното си завръщане на сцената, е изявила желание да изпее пиесата му "Precious Precious".

Магистралното за Хейс парче е от неговия солов дебют - "Presenting Isaac Hayes"(1967).

Дългогодишният приятел и китарист на вокалиста - Ейдриън Ътли, пък е запретнал ръкави да  направи аранжиментите на някои от парчетата.

Има предложение и Стив Кропър - струнна пушка на Блус Брадърс, и близък на Айзък, да помогне в процеса по селекция на траковете и изобщо за звукозаписа на проекта.

Един от най-влиятелните композитори, вокалисти, аранжори, продуценти и инструменталисти (кийборди, пиано, китара, саксофон) в т.нар. черен стил за цели 3 десететилетия - Айзък Хейс, почина на 10 август на 65-годишна възраст.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички