Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

На Терен с италианката Алесия Д’Андреа


На Терен с италианката Алесия Д’Андреа

6030

Известната с благотворителните си каузи певица Алесия Д’Андреа (Alessia D'Andrea) ще даде началото на инициативата на TEREN Music Parties - Share & Inspire, по време на посещението си в България.

Eкзотичната италианка започва снимките за клипа към своето ново парче “The Flight” утре.

Проектът е единствен по рода си у нас и цели среща и запознаване на децата в неравностойно положение с творчеството както на световноизвестни, така и на ъндърграунд артисти. Алесия е първата от тях, която подкрепи инициативата с участие в нея.

„За нас е важно всички да имат „жив” и интересен досег до качествата на личности от популярната, но също така и от некомерсиалната музикална сцена. Чрез организирането на срещи между децата и младежите в неравностойно положение и артисти по време на визитите им в България, искаме да бъде осъществен ползотворен диалог и всеки да открие таланта срещу и в себе си. Считаме, че това е чудесна възможност за децата, която ще стимулира креативността и влеченията им в дадена област, но ще вдъхнови и самите изпълнители. Share & Inspire е замислен като двустранен процес”, заяви Цветелина Грозданова, мениджър събития в TEREN Music Parties.

„Много се радваме, че именно Д’Андреа, която многократно е доказвала обвързаноста си с успешни социални каузи, първа ще участва в проекта ни. Очакваме още утвърдени звезди, но и новатори в различни сфери на изкуството да разберат замисъла на тази идея и да се включат в нея”, допълни тя.

Организацията, която първа откликна на Share & Inspire, е сдружение "Приятелско сърце" (ReachOut.BG): международна доброволна организация от млади хора, които имат амбицията да работят за радикално и дългосрочно подобрение на условията за живот на децата, лишени от родителска грижа у нас.

Певицата заяви, че вече се чувства в България като у дома си и свързва страната с едни от най-щастливите си преживявания. Както MySound.bg вече информира, режисьор на видеото е Васил Стефанов. Певицата е работила с него и за други две парчета – Tonight”, дует с Любо Киров, и “Paradise”, осъществено в сътрудничество с италианеца DJ Molella. Кадрите ще са изцяло вечерни, като във видеото ще бъдат включени и елементи на анимация. Песента “The Flight” e част от втория самостоятелен албум на италианската звезда-  „Alessia D’Andrea”. Песните в него са разнообразни, изпълнителката пуска бленда от рок до нежен соул.

Алесия Д’Андреа печели конкурса "Миа Мартини" още през 1997, а през 2001 и дванадесетото издание на друг известен италиански конкурс- "Премио Музикултура". Три години по-късно тя работи с Йън Андерсън от Джетро Тъл (Jethro Tull), с когото записват сингъла “Locomotive Breath” (издаден от Renilin).

Дебютът й "Andrea" печели международно признание.

Сингълът “Time Тo Pray” (издаден от DIY) е лицензиран в много страни по света: Великобритания, Полша, Австрия, Испания, Южна Африка, Канада, Германия, Австрия, Нова Зеландия, Мексико, Сингапур, Русия, Израел, Чехия и други. Отново през 2004 вокалистката подписва договор с известната английска музикална компания Ministry Of Sound, която включва сингъла й в компилацията "Clubbers Guide".

Италианката участва във фестивала Hity Na Czasie близо до Варшава през лятото на 2006, където пее на живо по Radio ESKA и TVP2 пред повече от 100 000 почитатели. На 5 юли 2008 е на сцената на фестивала "Пистоя Блус" с Джетро Тъл по повод 40-годишнината им на сцена. Тя е единственият гост в турнето на именитата арт рок формация.

На 9 март 2009 излиза новият й едноименен албум, лицензиран дори в Китай, Хонг Конг, Тайван и Макау.

През юни Алесия за пръв път посещава България. От януари 2010 нейният клип „8 o’clock” влиза в ротация в тематичния канал на RAI Rai Music, става любим и на българската публика. На 8 февруари в Sofia Live Club се състои официалната премиера на следващия й видеоклип “Tonight”, представен и в Италия на 14 март.

Световната промоция на песента "Paradise" (издадена от Time Records), осъществена в сътрудничество с известния италиански диджей DJ Molella, стартира през юли 2010.

Сдружение "Приятелско сърце" (ReachOut.BG) е международна доброволна организация от млади хора, които имат амбицията да работят за радикално и дългосрочно подобрение на условията за живот на децата, лишени от родителска грижа в  България. За целта e създаден информационен портал www.reachout.bg , който освен че дава актуална информация и новини за всичко, касаещо децата, лишени от родителска грижа, предоставя и възможност и за дарения. От 2 години сдружението  работи активно с най-големия дом за деца, лишени от родителска грижа в България - "П. Славейков", София. С помощта на изградената си доброволческа мрежа провежда редица образователни курсове за децата от дома по практически умения и училищни предмети.

Целта на сдружението е да върне самочувствието и усмивките върху лицата на децата, да ги стимулира, образова и интегрира в обществото.

Семпъл от песента "The Flight":

http://www.alessiadandrea.com/3.mp3

За повече информация:

www.alessiadandrea.com

www.myspace.com/aledandrea

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички