Лайв Зара Джаз 15 буди народа с Любомир Денев и Венци Благоев


Лайв Зара Джаз 15 буди народа с Любомир Денев и Венци Благоев

6245

Петнайсетото издание на "Лайв Зара Джаз" ще се състои в залата на регионалната библиотека “Захарий Княжески”, Стара Загора, от 19.30 ч. утре, 2 ноември.

Концертът е част от изявите по случай Деня на народните будители в Стара Загора.

Почитателите ще имат възможност да чуят на живо един от най-големите съвременни български композитори – пианиста Любомир Денев. Маестрото, в дуо с традиционния домакин на събитието - Венци Благоев, ще представи някои от любимите си джаз композиции, както и свои стихове, вдъхновени от известни джаз стандарти.

Джазбудители – лайтмотивът на концерта, има и по-дълбок смисъл. “Съвременното българско творчество, това, което стойностните български автори правят, често се пренебрегва за сметка на вносното, на чуждото влияние. Тъжно е, че в страната ни без препятствия нахлува лесносмилаемото псевдоизкуство. За мен е удоволствие да се срещна с публиката на Стара Загора – град, който не само обича джаза, но и изпитва духовна потребност от него”, споделя композиторът.

Любомир Денев е носител на всички престижни български награди за музика. Автор е на операта "Каин", балета Homo Ludens, пет мюзикъла, сред които и първият български рок мюзикъл "Утре в десет", произведения за симфоничен оркестър, камерна музика, вокални творби, театрална, филмова и джаз музика. Произведенията му са изпълнявани в много страни на Европа, в Индия, Мексико, Египет, Китай и САЩ. Участвал е в редица международни джазфестивали, където покорява публиката с темпераментните и изненадващи импровизации на своето пиано. Сътрудничеството му с тромпетиста Венци Благоев ражда няколко прекрасни джаз проекта, последният от които – "Клавиши, струни и тръби", бе високо оценен по време на Салона на изкуствата в НДК миналата година. Тандемът подготвя и нова оригинална програма, в която джаз и симфонична музика взаимно се допълват и преплитат.

По традиция преди концерта ще има и открит майсторски клас по джаз импровизация.

Началото му е от 17.30 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички