Блуба Лу в Бавно: Изговорен свят/Slow: Spoken World


Блуба Лу в Бавно: Изговорен свят/Slow: Spoken World

5765

Премиерата на пърформънса „Бавно: Изговорен свят“ (Slow: Spoken World), с участието на Стефан Иванов и група Блуба Лу, ще се състои в театрална работилница "Сфумато" от 19 часа довечера.

Хепънингът ще даде началото на нова поредица от събития, в които литература, музика, видеоарт, публика и участници ще се обединят в неочаквано и интересно цяло. Премиерното представяне ще покаже лична откривателска експедиция на артисти, тръгнали на път заедно и достигнали до ново и общо за тях място.

Стефан Иванов и Блуба Лу ще смесят думи, музика и картини във впечатляващ интерактивен мултиарт пърформанс.

В „Бавно: Изговорен святСтефан Иванов ще изговаря и изчита, показва и изиграва поезията си, сам и с помощта на публиката.

Паралелно, от началото до края на пърформънса, Блуба Лу ще създават в реално време минималистична черно-бяла визия чрез няколко камери в залата и ембиънт музика, предвидена специално за конкретната театрална среда и момент и идваща буквално от самата среда и момент (чрез помощта на семпли и звукови отрязъци, които ще идват от разпръснати в залата микрофони).

Литературата ще е слята с публиката, музиката и визията. Текстът не само ще зазвучава, но и ще се показва, ще придобие плът и лице. Ще се приближи до зрителите, а няма да остане само на страниците на книга или само на сцената, като литературните образи ще слязат край публиката, обясняват оргнизаторите.

И зрителите ще станат част от един поетичен свят, в който има врабче, Борисова градина, Битълс (Beatles), край на седмицата, Достоевски, студ, наличия, липси, Снежина Петрова, дъжд, чадър, Борхес, семейство, опиянение, приятелство, Буковски, разочарование, подадена ръка и близост.

Образите ще бъдат изговорени бавно, без избързване, за да донесат усещане, че думите все още помагат в създаването на общ, споделен и смислен свят.

Вход: 10 лв. (6 лв. за студенти) 3 лв. за студенти от НАТФИЗ.

Стефан Иванов е роден през 1986 в София. Завършил е френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” и философия в СУ „Св. Климент Охридски”, специализирал е в Сорбоната. Издал е стихосбирките „4 секунди лилаво”, „Гинсбърг срещу Буковски в публиката” и „Списъци”. Участвал е в сборниците „Антология на живите”, „Секс off” и „Имена на любовта”. Бил е част от писателската група „Бърза литература”.

Публикувал е поезия, проза, пътеписи, интервюта, есета и литературна критика в повече от двадесет вестника и списания („Егоист”, Maxim, „Списанието на М-тел”, „Една седмица в София”, „Капитал Лайт”, „Алтера”, „Жената днес”,Мениджър”, „Интро”, Hustler, вестниците „24 часа”, „Литературен вестник”, „Монитор”, „Сега” и „Култура”). В списъка на списание „Егоист” за стоте най-успешни хода на списанието и виновниците за тях е на 16 място.

Негова поезия е превеждана на английски, гръцки, хърватски и сръбски. Превеждал е Алън Гинсбърг и Сергий Жадан. Печелил е награда за есемес поезия. Номиниран е за националната награда за поезия "Иван Николов". Два пъти е бил подгласник, според гласуването на публиката, във фестивала "София: Поетики" (2008, 2010).

Още за и от него - на личния му сайт – www.siv.sofiascape.com

Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) са една от най-иновативните български формации на 21 век. Благодарение на реализираните до този момент албуми: "Bluba Lu In Wonderland" (2001), "МOOGaMOOD" (2002), "Re:Verb" (2004), "World Melancholy" (2007), "Groove Europe" (2008) и "Quadrotopia" (2010), те не просто се нареждат в авангарда на българската музикална сцена като пионери, опитващи се да експлоатират в сценичните си изяви нетрадиционни подходи при поднасянето на музиката си, но и са сред основните "виновници" за съществуването на уникална съвременна българска музика.

В началото на 2010 Димитър и Константин записаха албум с Еди Стивънс от Молоко, който тепърва предстои да бъде издаден, а по-късно, с впечатляваща промоция, бе представен последният им двоен албум "Quadrotopia" – концептуално бижу, чиято втора част "Quadrotopia Remixed" е българското предложение за "Грами" (Grammy) в категорията за най-добър електронен проект.

С подхода и професионализма си при реализацията на всеки проект, Блуба Лу отдавна са доказали мястото си сред най-уважаваните групи от българската публика.

Тръгвайки от ъндърграунд сцената, минавайки през създаването на първия български независим лейбъл – "Жълта музика", до днес, музикантите предлагат все така качествен звук, смесващ трип -хоп, ню джаз, ритъм-ен-блус, спейс-рок и саунд, доближващ ги до изпълнители от компаннии като WARP, 4AD, Ninja Tune и Sonar Kollektiv.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички