Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Годината на Лейди Гага


Годината на Лейди Гага

2392

Кой каквото ще да говори (мисли), отиващата си 2010 бе годината именно на 24-годишната Лейди Гага (Lady Gaga).

Нейният албум "The Fame Monster", който се появи официално през ноември 2009 година, е най-продаваният за изминалите 12 месеца, огласи "Контактмюзик".

От разширената с осем песни версия на по-ранния й диск "The Fame" са продадени 5.8 милиона броя в световен мащаб, показва обединената световна класация, съставена от сайта mediatraffic.de. Шармантната вокалистка с истинско име Джоан Стефани Германота детронира непобедимия уж Еминем (Eminem) от първото място. Неговия проект "Recovery" се изхарчи в 5.7 милиона екземпляра, 5.6 милиона си купиха "My Worlds" на Джъстин Бийбър.

Топ 10 на най-продаваните албуми 2010:

1. Лейди Гага - "The Fame Monster" (5.8 милиона)

2. Еминем - "Recovery" (5.7 милиона)

3. Джъстин Бийбър - "My Worlds" (5.6 милиона)

4. Лейди Антебелум - "Need You Now" (3.6 милиона)

5. Тейлър Суифт - "Speak Now" (3.5 милиона)

6. Сюзън Бойл - "The Gift" (3.0 милиона)

7. Блек Айд Пийс - "The E.N.D." (3.0 милиона)

8. Майкъл Бубле - "Crazy Love" (3.0 милиона)

9. Шаде - "Soldier Of Love" (2.3 милиона)

10. Алиша Кийс - "The Element Of Freedom" (2.3 милиона)

След като американското сп. Billboard определи Гага за ново лице № 1 през 2009, безспорният авторитет я избра за най-добър изпълнител на 2010. Единствено Уитни Хюстън (Whitney Houston) бе отличена в две последователни години (1985 и 1986) за дебют и топартист. Американката е седмата вокалистка, придобила подобен статус в световен план след Мадона, ЛиАн Раймс, Марая Кери, Аланис Морисет и Тейлър Суифт.

Редакторите на Billboard взели предвид в избора си постиженията на Лейди Гага в класацията за сингли и албуми. "The Fame" и "The Fame Monster" влязоха в Billboard 200, едновременно с това четири нейни сингъла се сражаваха в Billboard Hot 100, като най-пробивният от тях се оказа "Bad Romance". Екипът е изготвил годишната си класация за най-успешните музиканти в чартовете, обобщавайки данните от всичките 52 седмични издания на Billboard 200 и Hot 100 за периода 5 декември 2009 - 27 ноември 2010.

От MTV също потупаха здраво Лейди Гага по рамото (без притеснения, че ще потрошат крехката ѝ физика). Телевизионният гигант постанови: Гага е жена на годината! Тя бе удостоена (за втори пореден път) с престижната награда не само заради постоянните ѝ успехи в класациите, но и за нейните активности в кампании, защитаващи правата на гейовете, а за и провокативния клип към песента ѝ с Бионсе - "Telephone". Както MySound.bg съобщи своевременно, скандалната изпълнителка отмъкна цели 8 отличия на MTV Music Awards, сгази и конкуренцията на европейските музикални награди MTV EMAs в Мадрид.

Роклята от месо, с която ексцентричната по традиция Гага се появи на церемонията по връчването на видео музикалните награди на MTV, пък оглави чарта за най-запомнящите се тоалети на 2010, припомня "Контактмюзик". На второ място е синята дреха, носена от Кейт Мидълтън при обявяването на годежа ѝ с принц Уилям, на трета позиция е Виктория Бекъм заради мини роклята ѝ с прикрепени ръкави. Сред най-шармантните аксесоарите в този чарт са още роклята и перуката, създадени от Франческо Сконамильо и носени от Лейди Гага.
 
Като че светът да ѝ отесня, тя се стяга за атака и на седмото изкуство: предстои ѝ евентуално да изпълни и първата си филмова роля през 2011.

Едно от главните действащи лица в култовия фешън фикшън филм Zoolander - актьорът Оуен Уилсън (Owen Wilson) и режисьорът Бен Стилър (Ben Stiller), обмислят възможността певицата да участва в продължението на комедията от 2001 година, чието работно заглавие е Twolander. "Снимките ще започнат скоро. Видях се с Бен и смятам, че идеята Гага да е в актьорския състав много ще допадне на зрителите", не крие Уилсън.

Куентин Тарантино обаче изпревари с офертата, канейни разпасаната блондинка да се развихри в третата част на хитовата поредица "Убий Бил" като наемен килър.
 

Лейди Гага - по-популярна дори от Обама, обещава своя следващ албум "Born This Way" през 2011.

Пилотният му сингъл се очаква през февруари.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички