Фуу Файтърс гърмят с нов албум през април


Фуу Файтърс гърмят с нов албум през април

6252

След като за една седмица се регистрираха 500 хиляди гледания на първия тийзър на парчето "Bridge Burning", Фуу Файтърс (Foo Fighters) пуснаха втори откъс за най-нетърпеливите си фенове на адрес http://www.foofighters.fm с честота на виртуалния тунер - 101.5.

Седмият студиен проект на групата ще бъде на музикалния пазар на 12 април от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music Entertainment.

Съвсем изненадващо за публиката, музикантите изсвириха целия нов материал на последния си концерт в Санта Барбара на 28 януари, последван от емблематичните парчета на бандата включително "Wattershed" от едноименния дебют през 1995.

Рокаджиите обявиха датите на американското си турне, а потвърдените им фестивални и концертни изяви в Европа за 2011 до този момент са Isle Of WightВеликобритания, PinkPop Холандия, Wulheide Stadium в Берлин, ще бъдат хедлайнъри на двудневния Milton Keynes Bowl на Острова на 2 и 3 юли.

Седмият и все още безименен нов проект е продуциран от Бъч Виг и миксиран от Алан Молдер. Парчетата са записани изцяло на аналогови касети в гаража на Дейв Грол в дома му в Калифорния. Дискът продължава успешната работа с легендарния продуцент Бъч Виг, оставил почерк в парчетата "Wheels" и "Word Forward" за колекцията "Greatest Hits" (2009). Първото му сътрудничество с Дейв Грол е работата по записите на култовия албум на Нирвана (Nirvana) - "Nevermind".

Интересен е фактът, че другият член на Нирвана – басистът Крист Новоселич, участва като гост в записите на парчето "I Should Have Known". Пат Смиър, свирил с Нирвана по концертите им като втори китарист, също си присъединява към компанията на Дейв Грол, Тейлър Хоукинс, Нейт Мендел и Крис Шифлет.

Бандата е основана от екс-барабаниста на Нирвана Дейвид Грол през 1995 след самоубийството на Кърт Кобейн и разпадането на легендарните сиатълци.

Доста бързо формацията придобива собствен облик и стил, за да се превърне в една от най-значимите рок групи за последните десет години.

Още - на:

http://foofighters.com/
http://www.facebook.com/foofighters
http://twitter.com/foofighters

www.sonymusic.com
www.virginiarecords.com
www.facebook.com/virginiarecordsbulgaria

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички