Акустична версия отново на сцена!


Акустична версия отново на сцена!

8231

Формация Акустична версия ще има концерт в Sofia Live Club от 21.00 ч. утре, 10 февруари.

След известна творческа почивка легендарното трио се завръща на музикалната сцена в оригинален състав - Антони Дончев (пиано), Христо Йоцов (вибрафон, барабани) и Георги Дончев (бас).

Нови и нечувани досега парчета, както и пиеси от предишните албуми на музикантите  - "Акустична версия" (1987), "Акустична версия" (1991) и "Джаз в десятката" (1996), ще звучат в в репертоара им утре.

Вход: 10 лева.

Акустична версия възниква като джаз дуо в Белгия през лятото на 1985. Антони Дончев и Христо Йоцов, които тогава свирят в квартета на Симеон Щерев, изпращат записи на конкурас за млади джаз музиканти в Оеларт и не само че се класират сред осемте финалисти измежду няколко десетки групи от 14 европейски държави, а и поделят първа награда с ESPOO биг бенд от Финландия.

Георги Дончев се присъединява към формацията през 1989.

Триото си сътрудничи с почти всички елитни български джазмени, между които Милчо Левиев, Симеон Щерев, Теодосий Спасов, Анатолий Вапиров, Йълдъз Ибрахимова, Васил Петров.

След преселването на Георги Дончев в САЩ като басисти в групата се изявяват Пламен Жечев (1994-1996) и Петър Славов младши (1996-1998).

Антони Дончев и Йоцов създават прочутото впоследствие звукозаписно студио през 1993.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички