Дефтоунс и Скънк Ананси на Spirit Of Burgas 2011


Дефтоунс и Скънк Ананси на Spirit Of Burgas 2011

7611

След Моби (Moby), Скънк Ананси (Skunk Anansie) и Дефтоунс (Deftones) (на снимката) са двете нови имена от световната сцена, които потвърдиха участието си на Spirit Of Burgas 2011.

Англичаните от Скънк Ананси (Skunk Anansie), чието звучене разби представите за рок при появата им в средата на 90-е, ще се появят на Основната сцена на фестивала на 13 август, събота. Групата издаде своя последен албум - "Wonderlustre" , през 2010.

Атрактивната фронтдама Скин (Skin) ще излезе заедно с Cass, Ace и Mark Richardson пред публиката на Централния плаж в Бургас в 21.00 ч. за двучасов гиг. Появата им е непосредствено преди излизането на Моби на същата сцена.

24 часа по-късно, в последната фестивална вечер – на 14 август, отново на Основната сцена ще излезе калифорнийската банда Дефтоунс. Бандата е основана в Сакраменто през 1989.

Стилът, който Stephen Carpenter, Chi Cheng, Abe Cunningham, Frank Delgado и Чино Морено (Chino Moreno) създават е толкова алтернативен, че трудно може да бъде вкаран в каквито и да било рамки. Опитите за определянето му тръгват от алтърнатив метъл и дрийм поп, минават през ню метъл и пост-геридж, за да стигнат до рап метъл и пост-хардкор. Дефтоунс издадоха шестия си студиен албум "Diamond Eyes" (2010). Дори онези, които не са фенове на твърдия рок, няма как да са подминали името на Дефтоунс през годините – парчето "My Own Summer (Shove It)" влезе в саундтрака към култовия филм "Матрицата". Освен че напоследък активно обикалят по фестивали из целия свят, музикантите от групата вече са съсредоточени и върху работата по нов диск с работно заглавие "Eros".

"Ние не свирим бритпоп и не носим Adidas", казват музикантите от Скънк Ананси

Не е лесно да си в рок група, ако си жена, ако си негърка, ако си с бръсната глава и ако си направила всичко възможно да разгласиш, че си бисексуална. Скин е всичко това; в добавка е и лидер на своята банда Скънк Ананси - несъмнено едно от явленията, които спасяват репутацията на рокендрола през 90-е. Провокацията е в кръвта на Скин, както и в името й - но избраният псевдоним е повече необходимост, отколкото поза (кръстена е Дебора). Творения на нейната група като "Paranoid & Sunburnt" (1994), "Stoosh" (1996) и "Post Orgasmic Chill" (1999) разнообразяват и освежават застоялите води на твърдия рок далеч извън границите на родната й Британия, съчетавайки пропити от болка соул вокали с груба китариада и социални вопли. Скънк се радват още тогава на доста голямо уважение от страна на медии и колеги под формата на: награда за най-добра млада група на 95-а на сп. "Керранг", безапелационно въртене на клиповете им от страна на MTV, турнета с Лени Кравиц, Секс Пистълс и кого ли не и дори изключително калпав кавър на прекрасната им балада "Weak", записан от... Род Стюърт.

"Скунк е животинчето, за което всички сте чували, а Ананси е фолклорен герой от Ямайка - нещо като паяк. Той е много проклет човек-паяк с шест крака, или осем... с осем крака... не, с шест крака...май бяха осем. Така, де.... Всъщност, той има само шест крака, би трябвало да са осем, защото все пак е паяк, но хората не са успели да нарисуват толкова много", обяснява вокалистката.

"От този герой взехме името си. Всички групи по онова време се наричаха с имена тип "бритпоп", като Дер, Гълп, Мастс или Поластика - неща от този род. Тогава  си казахме: "Няма да се наречем с такова име, ще си изберем нещо съвсем различно, което да подсказва, че и музиката ни ще бъде абсолютно различна.  Всъщност, искахме групата ни да се казва Скънк, но имаше някаква друга банда, която се наричаше така, затова взехме тази дума и след нея сложихме още една, която да е трудна за произнасяне, така че всички да съкращават името ни на Скънк. Точно това и стана", пояснява шармантната певица.

Организаторите обещават скоро да обявят и други имена в афиша на тазгодишното издание на Spirit Of Burgas 2011.

За втора поредна година събитието ще премине с помощта на Becks’Spereance - музикалната платформа на немска марка бира N 1 едно – Beck’s.

Феновете ще могат да се включат в серия от партита в цялата страна, подгряващи най-мащабното лятно музикално събитие.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички