Illmate изкъртиха! Болен здрав носи в Строежа


Illmate изкъртиха! Болен здрав носи в Строежа

3505

Цялото софийско рап войнство на "болните" от Illmate се събра накуп.

За да е сигурно, че ще се получи стабилен концерт: въпреки - или напук на това, че бе в афиша на столичния клуб "Строежа" за четвъртък, преди работния петък.

Но: въпрос на концепция!  

...Изчаках спокойно да свърши мача на Ливърпул за купата на УЕФА преди да се ококоря към сцената. Началото бе в полунощ. Пръв под прожекторите се качи любимецът на публиката  Wosh MC. "Най–лошият строг апостроф" бе и най–пиян от всички. Така поне заяви самият той на всеослушание. Но това не попречи ни най–малко на микрофонното му дело. Напротив. По къс ръкав и крачол още от самата си поява, той успя да "посъбеседства" с всеки следващ от поредицата артисти, колективи, диджеи и комбинации между тях. 

Logo5 бяха за начало по план. Първо бе изкаран шаолинският (като прическа и вежди) Брус Лий с лошия поглед, после Лошия и Негъра ... постепенно се разчупиха и поосвободиха, като отсъпиха място на другия "логопед"... Добрия, Лошия И-лия. ЛогоПеД (не чети ЛогоПеТ). Те са двама - уж на вид различни МС–а. Единият държи микрофона винаги с навит в ръката кабел, гледа нагоре и след добре завършена строфа, се завърта. Другият - слаб и висок, вири микрофона плътно горе с пръсти и не изпуска от поглед и усмивка публиката. Нито за миг. Рапирането им обаче е напълно в синхрон. Редят на една и съща височина, без резки движения, дори в моментите, когато се засичат. От пулта зад тях DJ Darkstep - обичайният заподозрян в лейбъла на "болните", показа, че е научил всичките им заготовки. James Bongg, който отдавна излезе от рамките на Mirizma, отправи своите предизвикателства към артистите с порядъчни серии семпли.

Последваха колаборации, превъртации и инсинуации, ту с женската, ту с мъжката част от публиката. Оказа се, че тя като цяло знае текстовете наизуст, и всички феновете могат да викат силно. Дойде часът на Фарс (Fars) (на снимката). Много емоция от дуотото на квартал Младост. Негъра (Negy) показа успешни стъпки и хватки дори с гръб към доволната тълпа. Никакви паузи, представяния или подканяния. Парче след парче – всяко на техния собствен език, на софийски. Изречения близки и сродни като плочките на тротоарите и асфалтираните училищни дворове.

The Top Stoppers се качиха на сцената накрая. Първа удари Йоко, дамата на столичните МС-а. Последен се изкатери Стефо (Wosh MC), който бе приел вече ролята на провокаторче... Стоеше най–встрани, подклаждаше лекичко огъня на "стопърите" и оливаше публиката с по някоя и друга баскетболна кука. Квартетът завъртя на обороти постопенно. В началото музикантите редуваха рими, а постепенно се заформи характерна за тях рап оргия, в която всички се прескачат, нахъсват, натъртват и напълно превъртат. Не бяха сами. Всички млади "строители" в гъсто римуваната нощ също му бяха отпуснали края.

Реанимирани.

Болен здрав носи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички