Фънк за сватби и погребения


Фънк за сватби и погребения

5543

Пианистът и композитор Васил Спасов събра група за фънк сватби и погребения.

Формацията ще свири в столичния клуб "Суингинг хол" (Swinging Hall) от 21 часа довечера.

В съзвучие с пианато на Спасов ще звучат алт саксофонът на Димитър Льолев, китарата на Мирослав Иванов, басът на Радослав Славчев и пулсиращото сърце на бандата – барабаните на Росен Ватев.

Преди да усвои тайните на пианото в Berklee College of Music, Васко овладява изкуството да свири на тромбон. Той е човекът, благодарение на когото родната ни джаз сцена позна и тепърва ще се радва на чудото, наречено Милица Гладнишка.

Освен че се справя страхотно с пианото, Спасов композира музика и прави аранжименти. Негови са и парчетата на групата, сред които има и няколко изненадки, спретнати от Миро и Митко Льолев.

Миро, китарист и композитор, главният виновник за създаването на група Сафо (Safo), която определено липсва на музикалната ни сцена в момента, се подвизава от известно време в странство, но напоследък отново може да бъде чут из софийските клубове. Името на Радо Славчев, освен със Сафо, се свързва и с бандата Ахед (Ahead), а в последно време – преди всичко с алтернативното джаз трио High Time.

Саксофонистът Митко Льолев е доказателството, че Смолян може да се гордее не само със страхотно географски дадености, но и с музикални таланти. А барабанистът Росен Ватев, трето поколение музикант, с лекота показва, че музиката наистина е в кръвта му.

Формацията ще представи авторски композиции и мелодии със здраво фънк и ар-ен-би звучене.

Препоръчително е удобно и неформално облекло, поясниха организаторите.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички