Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Bluba Lu и Стефан Иванов в Slow: Spoken World


Bluba Lu и Стефан Иванов в Slow: Spoken World

4470

Интерактивният мултиарт пърформънс Slow: Spoken World ("Бавно: Изговорен свят"), който среща думи, картини и музика от Стефан Иванов и Блуба Лу (Bluba Lu), ще се състои в театрална работилница "Сфумато" от 18 часа днес.

Мирослав Христов и Елена Димитрова са специални гости на четвъртото и последно за този сезон издание на хепънинга.

Както MySound.bg извести, "Бавно: Изговорен свят" даде началото на нова поредица от събития през ноември 2010, в които литература, музика, видеоарт, публика и участници се обединяват в неочаквано и интересно цяло. Премиерното представяне показа лична откривателска експедиция на артисти, които са тръгнали на път заедно и са достигнали до ново и общо за тях място.

Стефан Иванов и Мирослав Христов ще изговарят и изчитат, показват и изиграват поезията си, сами и с помощта на публиката, а актрисата Елена Димитрова ще чете, покаже и изиграе поетични текстове на Георги Рупчев, Уолт Уитмън, Одисеас Елитис, Марк Странд и Чарлс Буковски, които, за съжаление, поради биографични и географски причини, не могат сами да прочетат текстовете си пред публиката.

Паралелно, от началото до края на пърформънса Блуба Лу ще създават в реално време минималистична черно-бяла визия с ембиънт музика, предвидена специално за конкретната театрална среда и момент.

Литературата ще е слята с публиката, музиката и визията. Текстът не само ще зазвучава, но и ще се показва, ще придобие плът и лице. Ще се приближи до зрителите. Няма да остане само на страниците на книга или само на сцената. Литературните образи ще слязат край публиката, обещават организаторите.

И зрителите ще станат част от поетичен свят, в който има неочаквани прогнози за времето, павета, розата на Малкия принц, гола трева, разлистени жени, поезия от публиката, салати, пролет, последни цигари, череши с гравитация, ателиета, Ван Гог, Маракеш, кецове, дупки в асфалта, семейство, опиянение, приятелство, разочарование, подадена ръка и близост.

Образите ще бъдат изговорени бавно, без избързване, за да донесат усещане, че думите все още помагат в създаването на един общ, споделен и смислен свят.

Вход: 10 лв. (6 лв. за студенти и ученици), 3 лв. студенти от НАТФИЗ.

Мирослав Христов пише поезия, проза, драматургия. Завършил е специалност "Философия" и магистратура "Изкуства и съвременност" в СУ "Св. Климент Охридски". Отличаван е на редица конкурси за поезия през последните шест години. Публикувал е в "Литературен вестник", "Капитал Light", "Алтера" и други. Лауреат на конкурса на издателство АРС и в началото на 2010 излиза първата му стихосбирка "Череша с гравитация". Тя е сред първите четири стихосбирки, отличени на конкурса за дебютиращи автори "Южна пролет" 2010. Член на Парковото поколение. Занимава с художествена дейност в Сдружение в обществена полза "Плюс". Според него суетата е черна котка, която стои пред вратата ти, ако я храниш. Приключва работа по втората си стихосбирка "Зъби".

Елена Димитрова е завършила НАТФИЗ "Кр. Сарафов". Работила е многократно с режисьори като Маргарита Младенова и Иван Добчев ("Зимна приказка", "Сънят на Гогол", "Стриндберг в Дамаск", "Лазар и Исус") и Ани Васева ("С", "Окото", "Свидригайлов").

Номинирана е за "Аскеер" за изгряваща звезда през 2008.

Видео от първото издание на пърформънса - тук:

http://www.dnevnik.bg/video/2010/11/28/ 1001453_video_bavno_izgovoren_sviat/

Още за Стефан Иванов - на личния му сайт:

www.siv.sofiascape.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички