Тежко иде новият албум на Vendetta - Време разделно


Тежко иде новият албум на Vendetta - Време разделно

4960

Чудовищата на българския хардкор - Вендета (Vendetta), са готови със своя втори албум.

Дълогоочакваният "Време разделно" е резултат от ривайвъла на бандата през 2009.

Тя ще представи новия материал в столичния клуб Mixtape 5 от 20 часа на 13 юни. Това обаче няма да е обикновена промоция, а същински хардкор празник, тъй ще има и чуждестранни участници. За ко-хедлайнъри са поканени именитите калифорнийци Фърст Блъд (First Blood), които ще разцепят в България за първи път.  

Една от най-яките и актуални групи от съвременната американска хардкор сцена ще се изяви у нас като част от голямото си европейско турне, промоутиращо последния й албум "Silence Is Betrayal". Предвид звездния статус на гостите, наистина получаваме шанс да станем очевидци на нещо изключително - особено за рамките на локалната ни сцена, не крият организаторите.

Освен американците, на сцената в столичния Mixtape 5 ще свирят и младите софийски бийтдаун надежди Dan Koloff, варненските хардкор ветерани Outrage, както и сръбските метълкор герои - Deadrise. След финала изявата ще продължи с екслузивен хип-хоп/хардкор сет на DJ Роулънд (DJ Rawland).

Вратите отварят в 19.30 ч. Вход 20 лв.

"Време разделно" е записан от Бурян Маслев и Кирил Янев в студиото на "Саунд Криейтив Тийм", София. "Това заглавие няма нищо общо с тематиката на едноименния филм! Албумът е кръстен на наша песен, в която се говори за предателство и раздяла между приятели, или в любовни връзки, и съпровождащите ги емоции. Вендета не е била и никога няма да бъде група, свързана с някакви политически, националистически или други идеологии!", категорични са момчетата.

Междувременно стана ясно, че на 7 юли Вендета ще свирят на сцената Explosive в рамките на фестивала Exit 2011, където ще участва още една особено важна за стила родна банда - Ласт Хоуп (Last Hope).

"Екстремната сцена за екстремни хора", е мотото на сцената. През четирите фестивални дни тя ще бъде домакин на влиятелни метъл, хардкор и пънк състави. Хедлайнъри са немците Криейтър (Kreator), австралийската метълкор банда Паркуей Драйв (Parkway Drive) и британските пънкари Anti Nowhere League и Дисчардж (Discharge). Тези групи ще имат сериозна подкрепа от други много големи световни банди. Вендета и Ласт Хоуп ще се представят в един и същи ден с румънската блек метъл шайка Negura Bunget и екстремните метъли Mechanical God Creation от Италия.

Вендета е основана през 2000, след като софийската хардкор банда Фейс Ъп (Face Up) решава, че иска да премине към по-тежко звучене и да пее на български. Първите три парчета на Вендета излизат от троен сплит с Ласт Хоуп и Skinflick, превръщайки се в класика на родния хардкор. През 2004 излиза дебютът на бандата - "Amici Dei Inemici Mundi", чрез немския лейбъл Superhero Records. Проектът моментално става химн на българската хеви ъндърграунд сцена.

Вендета са подгрявали за доста знаменити световни формации - Integrity, Madball, 25 Ta Life, Death Before Dishonor, Kunckledust, Макс Кавалера (Max Cavalera) и много други.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички