30 Seconds To Mars заместват Amy Winehouse на Sziget 2011


30 Seconds To Mars заместват Amy Winehouse на Sziget 2011

5722

Американската рок група Търти Секъндс Ту Марс (30 Seconds To Mars) ще се изяви вместо Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) сред хедлайнърите на феста Sziget 2011 (8-15 август).

Изборът за банда, която да замести певицата в 19-о издание на събитието, се оказа повече от добър. След невероятния успех, който бандата пожъна на фестивала Volt  – по-малкия брат на Sziget, американците отново ще зарадват фестивалните фенове с разбиващи изпълнения. Вдъхновени от страхотното си представяне на Volt, музикантите се отзоваха ентусиазирано на поканата. "За нас е чест и сме щастливи, че ще имаме възможността отново да се качим на тази сцена!", коментира фронтменът на бандата Джаред Лето.

Американската инди рок група, създадена през 1998, се очакваше да пристигне и в България за фестивала Loop Elevation в края на юни. Както MySound.bg вече огласи, изявата й не се състоя. Но сега родните фенове могат да я видят и чуят на живо на Main Rock Stage на Sziget в Будапеща на 13 август, събота.

Джаред Лито (познат като актьор от "Боен клуб", "Александър", "Цар на войната", "Реквием за една мечта") и неговата банда могат да се похвалят с три издадени албума - "30 Seconds Тo Mars" (2002), "A Beautiful Lie" (2005) и "This Is War" (2009). Бандата има повече от 3.5 милиона продадени албума в световен мащаб, а видеоклиповете й са гледани от над 100 милион потребители в YouTube. Песента "From Yesterday" е първият американски музикален видеоклип, сниман някога в Китай.

Освен Търти Секъндс Ту Марс (на снимката) феновете ще могат да чуят на Sziget още: Chemical Brothers, The Prodigy, La Roux, Скънк Ананси (Skunk Anansie), Hurts, Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs, Kate Nash, Pulp, Дефтоунс (Deftones), Gotan Project, Empire Оf The Sun, Dizzee Rascal, Interpol, Джудас Прийст (Judas Priest), Motörhead, Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения, както и много други.

Гравити Ко. (Gravity Co.) ще представят България на събитието.

Sziget се провежда всяка година в средата на август на остров Обудай, разположен сред водите на Дунав, съвсем близо до Будапеща. Фестът се наложи като едно от най-мащабните културни събития в Европа през последните 19 години. През 2011 се нареди сред 10-е най-добри фестивала в класацията на Европейските фестивални награди и сред 5-е най-добри музикални събития във фестивалната класация на вестник "Индипендънт".

Между изпълненията на различните сцени, Sziget предлага разнообразна програма от театрални и танцови представления, изложби и арт инсталации, литературни събития, изпълнения на класическа музика и много други възможности за забавление.

През годините на територията на фестивала са се състояли над 17 950 различни събития, които включват 7291 концерта на живо с изпълнители от 62 държави и над 5 448 372 посетители.

Мултикултурният формат на Sziget привлича фенове от цял свят, които са обединени от идеята не просто да чуят любимите си изпълнители, а да изживеят и почувстват изкуството във всичките му форми. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички