Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

ФСБ откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив


ФСБ откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив

1806

Легендарната формация ФСБ ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив на 1 септември.

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще свирят на сцената на Античния театър в града. Те ще представят със Симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив под диригентството на Григор Паликаров своята нова концертна програма - FSB Symphony.

Същото шоу, но с участието на Бургаската филхармония, ще зарадва бургалзии и техните гости в летния театър на 9 септември. Гости на изявата са изпълнителите от хора на ансамбъл Странджа.

В репертоара са специално създанени оркестрации и аранжименти на най-известните песни на ФСБ. С нея музикантите ще прибавят още един щрих към утвърденото си име на новатори, които се опират на традициите в българското музикално изкуство и търсят нови пътища за неговото популяризиране чрез взаимодействие между класическите изразни средства и тези на популярния жанр. Концертите и продуктите, плод на тази симбиоза, са утвърдена практика в Европа и света. В България са правени частични опити с подобен оркестров състав като филхармоничния оркестър, но цялостен български продукт не е издаван или представян пред публика на живо.

Към триото Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще се присъединят познатите ни гост-музиканти Николай Копринков - китара, Ивайло Звездомиров - бас, Стефан Цеков - барабани и Борислав Бояджиев - перкусия, участвали в разширения състав на ФСБ през 2007 и 2010. За оркестрациите и създаването на симфоничните оркестрови партитури изпълнителите са се доверили основно на Румен Бояджиев-син и на Косьо Цеков.

"Това е програма за симфоничен оркестър и рок група, а не за рок група и симфоничен оркестър! Нашето голямо желание да реализираме такъв проект е свързано с магията на класиката, със звучността, която се постига със 100 души на сцената. Всички тези музиканти предават неповторима емоция на публиката от съвместното музициране!", споделят музикантите.

Пиесите на ФСБ, както и завидното изпълнителско майсторство на музикантите остават в съзнанието на хиляди почитатели като евъргриийн на българския рок. Прогресивна и талантлива, тази музика завладява и днес младите почитатели на прогресив рока у нас, не изчерпва своята актуалност и послание и е отправена към новите поколения. Доказателство за това е възторжената публика в залите на националното им турне в края на 2010 и успехът на новия диск "FSB.", който отбеляза над 6 милиона посещения в уеб сайта на групата, над 2 милиона изтегляния на целия албум и на отделни песни от него -  социален интерес, който няма аналог в нашата страна. Възрастовата амлитуда на почитателите (по графиката на сървъра на сайта) е от 12 до 75 години, като 65% от тях са между 25 и 45 години възраст.

Есенният салон на изкуствата е организиран от община Пловдив. Той ще продължи до края на октомври, включвайки около 20 фестивални форми – театър, музика, изобразително изкуство, фотография, съвременно изкуство и други. В него досега са взели участие изпълнители като Жан-Люк Понти, Били Кобъм, Аирто Морейра, Лари Кориел, Ранди Брекър, Трилок Гурту, Кийт Емерсън, Йън Андерсън, Рик Уейкмън, Найджъл Кенеди, Джон Лорд. Проектът се осъществява с любезното съдействие на община Пловдив и на Йохан Деветлян - директор на дирекция "Култура". Събитието е под патронажа на кмета - г-н Славчо Атанасов.

Билети за концерта - на касите пред съответните общини, магазин "Мюзик център", верига магазини "Техномаркет", както и в мрежата на: http://ticketplus.bg, в "Дюкян Меломан", в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис".

Цените на пропуските са от 20 до 40 лв.

Още за ФСБ - на

fsb.bg - официален сайт

facebook.com/fsb.bg - fan page at Facebook

twitter.com/fsb_bg - Twitter profile

myspace.com/efesbe - musician page at MySpace

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички