Огненият фънк на Пиромания не изгасна и в сряда


Огненият фънк на Пиромания не изгасна и в сряда

5005

"A small show for a few good friends" – отбелязва на няколко пъти Димитър ВасилевНуфри по време на вчерашния концерт на Пиромания (Pyromania) в Sofia Live Club. (А, както знаем, фронтменът има навика да говори на английски).

И да, едно от онези шоута е. Дали защото еуфорията покрай събирането на групата, която не беше свирила на живо 14 години, е поотминала, или защото в същия ден се пада и концертът на Дубиоза Колектив (Dubioza Kolektiv), или просто защото бе сряда, но Пиромания свирят пред полупразен клуб. Рок-ен-рол пред уютно настанили се по масите и пийващи вино фенове обаче явно може да има. А Пиромания са достатъчно опитни, за да направят яко шоу, без да има значение каква е ответната реакция.

Както и всеки концерт от реюниъна им насам, и вчерашният започва с "Evolution", ударната отваряща песен от дебюта на групата "Nothing" (1993). От там нататък Пиромания свирят предимно песни от втория си, доста по-алтернативен диск "Ignored" (1997), като едноименната, "Travel House", "Smell" и "Movies"; както и на две от новите, по фънк ориентирани композиции – "7" и "Muse". Между тях се промъкват "Freedom" и знаковият кавър на AC/DC и "Ain't No Fun (Waiting Round Тo Be A Millionaire)". Новата линия на групата е в посока по-фънкарско звучене, като и старите парчета също са пипнати, за да се впишат – но те не са загубили и частица от първичната си огнена мощ.

Шоуто има и визуална концепция – всички без Нуфри са с бели ризки, които ярко контрастират на кървавочервените пламъци на видеостената зад тях. Специално басистът Ники Сербезов е с тиранти и изглежда все едно след малко ще отиде да забие с Чери Попин Дедис (Cherry Poppin Daddies). Нуфри е с карирана риза и е добре познатият ни рок-ен-рол хулиган – енергичен, провокативен, ръсещ реплики от сорта на "мадърс ен факърс" и постоянно разливащ чашата уиски, която си е взел на сцената: "Все в локвите седим", както отбелязва и той по едно време.

Шоуто си е шоу и им се получава, защото са адски добри. "Ние сме Пиромания и тепърва ще се завърнем подобаващо в българския шоубизнес” – казва полу нашега Нуфри. Всъщност вече са се завърнали.

Шоубизнесът само го няма никакъв.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички