Остава с минитурне в Румъния


Остава с минитурне в Румъния

3798

Музикантите от Остава ще изнесат три концерта в Румъния този уикенд.

Групата ще свири в големи клубове в Букурещ (петък), Клюж (събота) и Търгу Муреш (неделя).

Това е второто посещение на родната банда в северната ни съседка по покана на румънските инди рок звезди Кумм (Кumm). Както MySound.bg писа, нашите момчета свириха в препълнени клубове за по 300–400 човека и впечатлиха местната публика точно преди година.

Професионалните отношения и приятелство на Остава и румънските им колеги започват през лятото на 2008, когато двете групи свирят на една сцена на унгарския фестивал Sziget. В следващите три години Кумм гостуват често в България - за изяви в пловдивския клуб "Петното", Backstage, Music Beach в Шкорпиловци и Sofia Live Club.

Междувременно Остава записват следващия си сингъл и работят върху английска версия на песента "Лека нощ".

В края на миналата година групата обяви и конкурс за неин ремикс, чийто срок изтича на 31 януари. Първите два ремикса, избрани от музикантите и феновете им, ще бъдат включени като бонус тракове в следващия албум на бандата. Парчето с модерно звучене е по текст фронтмена Свилен Ноев (на снимката), музиката и арнажиментът са на цялата цялата банда.

Тя се подготвя за снимките към режисираното от Мариан Илиев видео "Лека нощ", което ще бъде представено в Sofia Live Club на 9 февруари. След промото на клипа, в който участва нашумелият актьор Мариан Вълев, Остава ще изнесат концерт там.

"Лека нощ" е първи сингъл от предстоящия албум на групата.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички