И Godsmack на Sofia Rocks 2012


И Godsmack на Sofia Rocks 2012

3730

Годсмак (Godsmack) се присъединяват към участниците в тазгодишното издание на Sofia Rocks, съобщиха организаторите на фестивала - "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".

Както MySound.bg вече извести, събитието ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 7 и 8 юли.

Съли Ерна (Sully Erna) (на снимката) и неговите момчета ще бъдат хедлайнъри в първата вечер. Това е първи концерт на именитата група в България, подобно останалите обявени досега звездни гости - Gun’s N Roses, Iggy & The Stoogies и Ugly Kid Joe, чиято изява е на 8 юли.

След 23-годишна кариера на барабанист, през февруари 1995 Съли решава да основе нова банда. Годсмак е вече факт на следващата година, когато Съли, Robbie Merrill и Tony Rombola влизат в студио за своя първи албум - "All Wound Up". Те го записват за един уикенд срещу точната сума от 2600 долара. В следващите две години групата се подвизава основно на сцената в Бостън с барабаниста си Joe Darco, където натрупва сериозна репутация на една от много добрите банди на живо. Нейната публика нараства с всяко шоу. Дебютът пък се предава от ръка на ръка в цял Бостън, докато не попада в ръцете на диджей от бостънското радио WAAF. Опитното ухо веднага разпознава сензацията и песента "Keep Away" е завъртяна в програмата за учестена ротация. Една верига музикални магазини се съгласява да вземе диска на консигнация. Останалото е история.

През 1998 лейбълът Public/Universal подписва договор с бандата, а Joe Darco е заменен от Tommy Stewart. Първата номинация за "Грами" (Grammy) е през 2000 заради инструментала "Vampires" от албума "Awake", а следващата - за "I Stand Alone". Парчето е към саундтрака "Кралят на скорпионите".

След близо четири години по концерти и турнета бандата решава да си даде почивка преди да се върне обратно в студиото. Точно по време на тази почивка Shannon Larkin – приятел на Съли от 15 години, свирил в Wrathchild America, AMEN и Ugly Kid Joe, е поканен да замени Tommy Stewart. Вече в този състав, музикантите заминават за Маями, за да запишат третия си албум. "Faceless" е издаден през април 2003 и става най-продаваното заглавие в Америка в седмицата след издаването си. Годсмак го представят на 23-месечно турне (11 месеца от които с Металика (Меtallica).

През март 2004 Годсмак издават първото си акустично EP - "The Other Side", с нови версии на хитовете "Keep Away", "Re-Align" и "Awake". Проектът също е презентиран с турне. От огромната сцена, поделена с Металика, Годсмак преминават към интимни, акустични сетове, давайки на своите фенове обяснение на идеята зад "The Other Side". Бандата издава своя "Godsmack IV" през април 2006, а последният ѝ албум "The Oracle" се появява през май 2010.

Организаторите обещават в Sofia Rocks 2012 да участват над 10 банди на цената на солов концерт. Както вече знаеш, пълният билет за двудневния фест ще струва между 60 и 120 лева.

Пропуските са в продажба от днес.

Виж всички ценови категории и специалните отстъпки ТУК.

Още - на:

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Sofia-Rocks-Festival/241191222565462     

www.becbg.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички