Clawfinger в първия ден на Sofia Rocks 2012


Clawfinger в първия ден на Sofia Rocks 2012

2133

Световноизвестната рап-метъл банда Клоофингър (Clawfinger) ще се качи на сцената на Националния стадион "Васил Левски" в първия ден на Sofia Rocks 2012 – 7 юли, за когато е предвидена и изявата на Годсмак (Godsmack).

По време на фестивала шведите ще представят най-новия си албум. Самите те го определят като най-доброто, което са правили до момента. По думите им новите песни звучат сурово, 99% от барабаните са на живо и целият звук е просто по-жив, по-хардкор. Фронтменът Зак Тел (Zak Tell) смята, че това е едно от най-големите им предимства, защото бандата сама е създала звученето, без чужда намеса.

Мнозина помнят, че Клоофингър дебютираха на живо пред родната публика на Spirit Оf Burgas 2009. Както MySound.bg своевременно аноносира, Guns' N Roses, Iggy & The Stoogies и Ugly Kid Joe са в афиша на събитието на 8 юли.

Клоофингър се събират в Стокхолм през 1989, а кариерата им включва седем албума и съвместни участия с групи като Anthrax, Alice In Chains, Фейт Ноу Мор (Faith No More). В момента, за работата по новата версия на дебютния им албум, момчетата са ангажирали редица свои колеги, в това число и членове на Rammstein и Pain.

Освен вокалиста Зак Тел, в бандата се подвизават Bard Torstensen: китара, Аndre Skaug : бас, Jocke Skog : вокал, клавишни и Нenka Johansson : ударни.

"Този албум е първият създаден, записан и продуциран изцяло от нас. Без намесата на външни лица, без някой да взима решения вместо нас, без някой да ни казва кое е правилно или грешно. Велико е усещането да си свободен да управляваш собственото си време и пространство, но и поражда голямо напрежение, защото няма никой, който да ти каже кога една песен е готова и вече е време да се мине на следващата. Винаги има части, които могат да се изсвирят или изпеят по-добре и колкото повече работиш върху една песен, толкова повече си склонен да се окажеш в капан на целия процес. Цяло изкуство е да можеш да определиш кога една песен е завършена и да я сложиш настрана", казва Зак Тел.

"Все пак ми се ще да мисля, че след 15 години заедно, трябва да сме се научили кога работата е свършена и кога да оставим нещата така както са и да продължим нататък. Ако не друго, то този нов албум е доказателство, че най-накрая сме достигнали нивото на професионализъм, което да ни позволи да сме учители сами на себе си. Освободени от очакванията на външни експерти, за да можем да се спираме на всяка една идея, която мине през главите ни и да я изстреляме, ако решим. Както и да е – това е най-новата ни оферта. Ние сме свършили нашата работа по най-добрия за нас начин и сме дяволски горди от нея. Сега решението е ваше – или ще я харесате или не, или ще проявите вкус или не, всичко си зависи от вас. Така че седнете удобно, увеличете звука поне до 11 и бъдете наши гости -  Hate Yourself With Style!", приканва фронтменът.

Цените на пълен билет за двудневния фест от 60 лева до 120 лева в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front Оf stage)

Промо цените важат за първите 1000 билета от всяка ценова категория и ще бъдат на цени съответно:

50 лева – седящи III зона (seated III category)
60 лева – седящи II зона (seated II category)
80 лева – терен (standing regular)
90 лева – седящи I зона (seated I category)

Билети в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", бензиностанции OMV и магазини "На тъмно" и чрез www.eventim.bg

Очаквайте скоро информация за други банди от програмата на Sofia Rocks 2012

Още - на:

www.becbg.com

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Sofia-Rocks-Festival/241191222565462    

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички