Engelbert Humperdinck на Евровизия 2012


Engelbert Humperdinck на Евровизия 2012

4349

75-годишният ветеран Engelbert Humperdinck ще представя Великобритания на конкурса "Евровизия" 2012.

Както MySound.bg вече информира, той ще се проведе в Баку през май, а българският участник е поп-фолк певицата Софи Маринова, която отива там с парчето  "Love Unlimited".

"Възрастта не е причината, заради която избрахме Engelbert Humperdinck, но е приятно да поставим там няколко рекорда. От 70-те години на миналия век не сме имали такава международна музикална легенда, представляваща нацията. Много сме радостни и за нас не съществува никакво съмнение, че опитът на Engelbert Humperdinck ще му помогне да се изяви изключително успешно пред 120 милиона телевизионни зрители по цял свят", обясни официален представител от развлекателния отдел на BBC, които стоят зад номинацията.

"Невероятно се развълнувах, когато BBC се обърнаха към мен да представлявам страната в конкурса и приех без да се двоумя", признава  певецът, чийто хит  "Release Me" свали "Strawberry Fields Forever" на Битълс (The Beatles) от първото място в британската класация за сингли през 1967 и престоя там цели 5 седмици.

Парчето, с което Humperdinck ще атакува песенната надпревара, все още не е готово, но по него работят такива мастити композитори като носителя на "Грами" (Grammy) Martin Terefe и удостоения с наградата Ivor Novello SachaSkarbek, съавтор на хита на Джеймс Блънт (James Blunt) "You’re Beautiful".

Великобритания не е печелила "Евровизия" от победата на Katrina And The Waves с "Love Shine A Light" през 1997, припомнят световните агенции.

Сред най-големите хитове на Humperdinck са "Release Me" и "After The Lovin'".

Engelbert Humperdinck е роден като Arnold George Dorsey на 2 май 1936. В 45-годишната си кариера е продал над 150 милиона екземпляра от албумите си, четири пъти е бил номинаран за "Грами" и е един от малкото британци със звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички