Korn на Spirit Of Burgas 2012


Korn на Spirit Of Burgas 2012

2910

Ако изключим анонсирането на Корн (Korn) за хедлайнъри в последната вечер на Spirit Of Burgas 2012, генералната новина около юбилейното - пето издание, на популярния фестивал, е една:

Налага се да се въоръжиш с търпение и да почакаш!

Иначе събитието ще се състои отново на Централния плаж, но в началото на август - между 3, 4 и 5, а не както досега в средата на месеца.

Solar Dance Arena, известна със страхотните си диджейски партита на Cacao Beach в Слънчев бряг, се присъединява към феста със собствена програма, чиито акценти са Армин ван Бюрен (Armin van Buuren) (3 август), Mark Knight (4 август) и Richie Hawtin (5 август). Гостите нямат нужда от никакво, ама никакво представяне, защото родната публика ги е гледала на ръка разстояние. В афиша на Spirit Of Burgas вече е и BraZZoBraZZie. Както MySound.bg вече извести, хората на Велислав Стоянов и Мишо Йосифов проведоха успешно първия си фестивал в София предишния месец. Джаз проектът замества в програмата досегашната сцена за джаз и блус.

"Очаква ни голямо разнообразие, различната музика ще е повече от всякога", каза изпълнителният директор на фестивала Стефан Еленков.

Фестивалът придобива по-поп оттенък, тъй като се очаква организаторите да огласят световна звезда от популярната музика на Главната сцена във втората вечер (4 август), стана ясно на специална пресконферения днес. На нея стана ясно още, че звездните артисти предстои да бъдат обявявани тепърва. Чак когато това се случи, програмите на различните сцени, освен тази на Главната, ще бъдат подредени така, че да бъдат съобразени с нея. "Имаме готовност за това", поясни Васил Върбанов, който за пореден път отговаря за артистите на Jack Daniel’s Arena. Слухът разнася, че Cypress Hill може би ще излязат на Главната сцена на 3 август. Нищо обаче не се знае със сигурност.

Тоест,  да повторим: въоръжи се с търпение в очакване до края на април, когато акцентите щели да бъдат известни, според думите на организаторите. И стискай палци сред предложенията им да са групи или артисти, които не са се изявявали пред родна публика досега.

Мястото, на което ще се проведе фестивалът, е разположено на по-голяма площ. Ще има обособена отделна сцена за хип-хоп. Теренът е  допълнен с нови зони за забавление, танци, спорт и отмора, като за тях грижа ще имат хората, стоящи зад организацията на първия ON!Fest в София през 2011.

Въпреки че имената на гостите тепърва ще стават известни, билетите за Spirit Of Burgas вече са в продажба чрез Eventim. Промоционалните цени важат до края месеца. Тридневен промоционален пропуск за всички фестивални зони (петте основни сцени, включително и Solar Dance Arenа), струва 200 лв. Билетите за традиционната фестивална зона за трите дни са по 120 лв., а отделно за Solar Dance Arena тридневният пропуск струва 80 лв.

Корн пристигат с материал от актуалния си албум "The Path Оf Totality" (2011), в който освен характерния им ню метъл саунд, експериментират с дъбстеп и всевъзможни електронни звуци.

Предвожданата от  Джонатан Дейвис (Jonathan Davis) американска банда, която ще отбележи 20 година на сцената през 2013, свири за първи път пред българските си почитатели в столичната зала "Фестивална" на 8 септември 2005.

И тази година Spirit Of Burgas ще има къмпинг, като до него ще имат достъп всички посетители независимо с какъв билет разполагат. Информация за цените на къмпинга се очаква скоро.

Spirit Of Burgas е носител на следните музикални признания:

2008 - сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
2009 - сред Топ 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
2009 - сред Топ 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според The Times
2009 - програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
2010 - номинация във финалната фаза на Топ 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
2010 - сред Топ 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
2011 - Spirit Of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
2012 - Spirit Of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички