Status Quo за първи път в България, буги-вуги на 18 октомври!


Status Quo за първи път в България, буги-вуги на 18 октомври!

4050

Легендарната британска банда Стейтъс Куо (Status Quo) ще свири за първи път в България!

Родните фенове на рокаджиите ще видят своите любимци в зала 1 на НДК на 18 октомври. Концертът е в рамките на 17-то издание на популярния фестивал Music Jam, организиран от "София Мюзик Ентърпрайсис".  Харизматичните групари издадоха най-новия си албум "Quid Pro Quo" през 2011, а част от парчетата, включени в него, ще прозвучат и у нас. Проектът получи изключително високи оценки от критиката, а BBC нарече музикантите "национална британска институция".

Билетите за концерта на Стейтъс Куо в София ще бъдат на цени от 50 до 120 лева. Те влизат в продажба от 10.00 ч. на 7 май (понеделник) и могат да бъдат закупени от касата на "Тикетпро" в Билетен център, НДК, както и в тези на неговите партноьри, на касата в "Арена Армеец" и онлайн чрез www.ticketpro.bg

Две групи - The Spectres и The Highlights, забавляват публиката в морското курортно градче Майнхед през лятото на 1964. Техните основатели Франсис Роси (Francis Rossi) и Рик Парфит (Rick Parfitt) изкарват доста време заедно. Това е началото на едно голямо приятелство и на съвсем новата група Стейтъс Куо. Още през 1968 те изстрелват два хита в UK Top Ten - "Pictures Оf Matchstick Men" (No.7) и "Ice In The Sun" (No.8). Останалото, както казват, е история… Написана от един от най-популярните китарни и композиторски тандеми в историята на рока - Роси/Парфит.

Стейтъс имат общо 64 хит сингъла във Великобритания  – повече от всяка друга група. 22 от тях са достигали до Top Ten. Семплите и фонични парчета на бандата, основани предимно на буги-вуги схемата, се харесват от няколко поколения, имат дълъг живот и се задържат с месеци в музикалните класации. Общо всички хитове на британците са прекарали 415 седмици (или повече от 7 и половина години в British Single Chart). Албумът "Rockin All Over The Years" (1990) има продадени над 7 млн. копия в световен мащаб. Той става тройноплатинен и се задържа повече от 6 месеца в British Albums Chart, а цели 10 седмици е в Top Ten. Малко банди могат да се похвалят с 33 хит албума в British Albums Chart, като Куо. Единствената група, която ги надминава, е The Rolling Stones. Те държат абсолютния рекорд за хит сингли в световната история на музикалните класации и за това тяхно постижение са удостоени със сертификат от книгата на рекордите на "Гинес" през ноември 2005.  На 3 ноември 2010 е издадена ретроспекцията "Pictures…40 Years Of Hits". Огромният успех, който постига, го прави веднага златен. Това е 37-ят техен албум, който достига до Top Ten. Постижение, което поставя поставя Куо дори пред Битълс (The Beatles).

За 39-годишната си история групата е свирила на живо повече от 6000 пъти, пред публика от общо 25 милиона души. През всичките тези години музикантите са пропътували милиони километри и са прекарали общо 23 години в турнета и далеч от дома. Стейтъс Куо винаги много са държали на изпълненията на живо и връзката с феновете. Те имат и няколко рекорда, свързани с концертите им. През 1988  поставят абсолютен рекорд като изнасят 14 поредни, напълно разпродадени концерта на огромния Олимпийски стадион в Москва. Бандата осъществява най-амбициозния си проект и с него влиза в книгата на рекордите на "Гинес" на 21 септември 1991: рокаджиите изнасят 4 последователни концерта точно за 11 часа и 11 минути. Проектът им се казва Rock ‘Till You Drop, а шоутата (в претъпкани зали) се състояха в Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC и Wembley Arena.  

Като истински британци, подкрепата на благотворителни каузи е неизменна част от живота на групата.  През юни 1999 в два последователни дни те откриват двата огромни концерта на олимпийските стадиони в Сеул и Мюнхен, като част от благотворителните концерти на Майкъл Джексън (Michael Jackson) в помощ на децата в Косово.

Бандата издава обновена версия на най-големия си хит  "In The Army Now", а приходите от него са в помощ на благотворителните организации British Forces Foundation и Help For Heroes.   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички