Голямата награда на Салона на изкуствата е за Йълдъз Ибрахимова


Голямата награда на Салона на изкуствата е за Йълдъз Ибрахимова

3971

Леда Милева ще връчи Голямата награда за принос към българското изкуство и култура на фестивала Салон на изкуствата 2012, която тази година е присъдена на Йълдъз Ибрахимова.

Писателката е миналгодишната носителка на престижното отличие. Пролетният фестивал Салон на изкуствата, който НДК продуцира, ще връчи тази година само една награда в желанието да изтъкне значимостта на носителя й.

Уникалната Йълдъз Ибрахимова ще излезе утре за първи път в своята кариера за самостоятелен концерт на сцената в зала 1 на НДК. Това е малкоизвестен факт, който учудва дори и нейните най-запалени почитатели. С разнообразна музикална програма, която включва класическа музика, джаз и етно импровизации, тя ще отбележи 60-годишния си юбилей. Веднага след това ще й бъде връчена Голямата награда на фестивала.

Салонът на изкуствата продължава до 31 май и в него, освен утрешния концерт на Йълдъз, своя оригинална музикална провокация е подготвила Нина Николина с Берковската духова музика и приятели (24 май), два от най-актуалните в момента спектакли на балет Арабеск - "Тъй рече Заратустра" и "Малки правила" (23 май), танцовият спектакъл "Забравени" на трупата на Нешка Робева (28 май), както и гостуването на прочутия балет Ермитаж от Санкт Петербург.

Пълна програма на Салона на изкуствата - на сайта ndk.bg, както и на страницата й във Facebook (Салон на изкуствата 2012).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички