След тях и Потопъ!


След тях и Потопъ!

3983

Всеки албум на Блуба Лу (Bluba Lu) е събитие. (Не само музикално, но и идейно-естетическо). А като прибавиш и името на Еди Стивънс (Eddie Stevens) (но не като бонус, а като творчески партньор на родните авангардисти), съспенсът преминава границите на възможното.

Е, чакането свърши! Както MySound.bg отдавна извести, днес е денят, в който Блуба Лу и Eди ще представят съвместния си албум "Потопъ" в Sofia Live Club от 19.00 ч. Хепънингът включва музика и филм - анимиран музикален комикс, нарисуван от Димитър Паскалев, Радослав Парушев и Стефан Иванов. Текстовете за историята са един разказ и 4 поеми, които влизат в проекта, за да дадат още една гледна точка. Сингълът "Aint Got No Home" е финалното парче в диска и, за разлика от другите композиции, представлява истински фънки хит, в който със сигурност ще откриете нотка от Молоко (Moloko) (защо ли?)

"Потопъ" е седми студиен албум в дискографията на Блуба Лу, а в неговите записи участва и знаковият за съвременната музика Eди Стивънс. Британският композитор, пианист, продуцент и аранжор се прочу от работата си с Молоко (и отделно с певицата Roisin Murphy), Zero 7 и Freak Power.

Работата по "Потопъ" продължава две години, а местата, на което експериментират музикантите, се сменя заедно с техните идеи. Димитър Паскалев и Константин Кацарски творят както в България, така и в лондонското студио на Eди. "Музиката на "Потопъ" е еклектична, дълбоководна, на моменти иронична, на моменти замислено-съзерцателна. Пиесите са дълги 7-8 минути..."Потопъ" е ярък представител на "класиката на 21-ви век". Проектът не спира с музиката, той е една шантава, посткатастрофална любовна история, която  пресъздаваме в музикален филм", обясняват Косьо и Митко.

През последните години на своето творчество, Стивънс (вдясно на снимката) продуцира главно източноевропейски изпълнители, тъй като според него в Източна Европа има свежа музикална енергия, която може да бъде трансформирана в стойностна музика.

Билети за концерта на Блуба Лу и Еди Стивънс - на предварителна продажба в eventim.bg по 15 лева, на място - 20 лева.

В цената е включен и екземпляр от "Потопъ".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички