Тъпани, гайди, джаз и фънк импровизации в Twins


Тъпани, гайди, джаз и фънк импровизации в Twins

5178

Богат микс от стилове, звуци и ритми предлага столичният клуб Twins до края на седмицата.

Проектът Тъпани и гайди ще се представи от 21.00 ч. на 14 юни.

Алтернативният фолклор…. онзи, който се е родил в планината и пресаден успява да се "хване" и в града. Момчетата, които се грижат за това, не са облечени в носии, не носят потури и кожени калпаци. Те са Хорхе, Бъни, Росен, Тодор и Григор.

Хорхе свири на диджериду, а Бъни на кахон. Неразделна част са от Оратница и са сладкият кошмар на всеки озвучител с нетрадиционните инструменти, които са избрали. Резултатът след това обаче е прекалено завладяващ и истински, влиза директно във вените на слушателя и няма пускане.

Росен, Тодор и Григор са гайдари. Те пък допълват числото от небезивестния български проект 101 каба гайди. Т.нар. каба гайда си е родопската гайда, която е по-ниска и басова от джурата и шотландската гайда. И тримата са от Родопите, но живеят в София и са решили да сеят навсякъде "настръхващия" звук на  българската bagpipe.

Чуй тук:

http://soundcloud.com/buny/live-mixtape-5-1

http://www.facebook.com/pages/%D0%A2%D1%8A%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%93%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B8/170157846415497?ref=ts


На 15-ти юни, петък, ще свири формация, която за трети път гостува в клуба, и всеки път изненадва доста приятно с джаз и фънк импровизации. В Terrace Funky са: Иван Стилянов - китара, Явор Недев - китара, Виктор Маринов - кахон и Иво Александров - виолончело. Зад пулта ще застане DJ Sam. Партито започва на терасата в 21 ч., по-късно ще се пренесе вътре.

21.00 ч. - Terrace Funky Live
22.30 ч. - DJ Sam - соул, фънк, хип-хоп
23.30 ч. - Live Jam Session
01.00 ч. - DJ Sam

Вход свободен.

Чуй ги тук:

http://soundcloud.com/twinsclub-ndk/jamsession

След трите части от поредицата Summer Flow през 2010, с две години закъснение нямаше как да не направим и продължение, не скриха от управата на клуба. Тези, които не са присъствали, могат да видят снимки на: http://bit.ly/KZ57LN

Определено след тези три части ви каним на премиерата на част 4-та и 1-ва за 2012 на fruit-алната поредица от лятно-градски партита. Настоящето издание на Fruit Sessions ще се състои от 22.00 ч. на 16 юни, събота.

За тези, които си спомнят, и за тези, които не : започваме с хип-хоп, минаваме към фънк, фънки брейкс, ликуид дръм, малко дъбстепче, връщаме се за още eдна бутилка от бара, продължаваме с хип-хоп, а накрая обикновено се озоваваме там, където плодовата сила е решила.

Под наслов Summer Flow is BACK ще ви залеем тази седмица с плодови ритми цяла нощ! Ако няма да сте на морето, значи непременно трябва да сте с нас, приканиха организаторите.

Вход свободен.

http://www.facebook.com/events/247823041990436/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички