Armin Van Buuren на Spirit Of Burgas 2012


Armin Van Buuren на Spirit Of Burgas 2012

3183

Spirit Of Burgas започна вчера разположен удобно, като някакво голямо музикално морско животно на плажа на иначе скучния Бургас.

А и такава е задачата вече няколко години на този наречен най-голям музикален фестивал в България - да разведри черноморския град (а и не само!) от дългата му соц. дрямка. Дали и доколко успява, е друг въпрос. Наистина засега е най-мащабният фестивал на родна територия. Въпреки че тазгодишният Elevation даде сериозна заявка да спечели надпреварата още следващата година. Ако се състои, разбира се (стискаме палци).

Spirit Of Burgas 2012 стартира с малко сложна схема на сцените. За първа година Solar и "Ялта" се присъединиха към Spirit–а като фестивал във фестивала. За сцената на Solar човек можеше да си купи отделен билет, както и общ - за всички сцени. Онова, което можеше да се предположи, че ще е проблем, се оказа проблем наистина... Получи се лек хаос около това кой какъв билет и пропуск има, та да се стигне до там хора с пълен достъп до всички сцени да не могат да стигнат до арената Solar. Което само показа, че организацията е толкова сложна, че обърква дори и онези, които са я организирали.

Но да направиш онова, което трябва да е толкова просто и да върви по мед и масло, е една черта на българските организации по принцип. В крайна сметка, след опашки и разправии, нещата си дойдоха горе-долу по местата. И нека истинското шоу на Solar Dance Arena да започне: сега!

Малко след полунощ, за първи път пред българските фенове, зад пулта застанаха Sunnery James и Ryan Marciano. Родните  фенове може и да не ги познават добре, но в северните европейски страни Sunnery и Ryan от известно време пръскат шевовете на клубовете, в които пускат. А защо ги пръскат, показаха на плажа в Бургас в почти дваучасов сет. Двамата не спряха през цялото време да подкачат на сцената. Жизненост, която много се харесва на феновете, и е типична за онези нови таланти, които все още се вълнуват от това как ще бъде харесано партито им, и са готови да взривят публиката от емоции. Сетът на тандема бе пълен с прогресив и big room тракове. Чуха се еуфорично ремиксирани AdeleAvicii, както и Роджър Санчез (Roger Sanchez), както и собствените парчета на Sunnery и Ryan, носещи странни имена - "Tribeca", "Pondo", "Birambi". Sunnery James беше говорителят на проекта и, качвайки се отгоре на пулта, обясни на дошлите на гледат шоуто,  че се радват, че са за първи път в България и че имат честта да подгряват за най-добрият диджей в света. По стил и начин на поведение двамата страшно много приличат на Sweedish House Mafia и почти съм сигурен, че в близко бъдеще ще станат големи колкото тях.

После - на фона на обратното броене на екраните, изскочи и звездата на вечерта - Армин ван Бюрен (Armin Van Buuren). Това е второто му появяване пред българска публика, след като миналата година развя българското знаме на "Какао Бийч" (Cacao Beach). Онава, което Армин направи в първата нощ на Spirit Оf Burgas, беше да покаже, че титлата му на N 1 диджей в света е било чисто и просто музикално варварство...Веднага пусна чисто новите си парчета - "J'ai Envie De Toi" и "Suddenly Summer", като до края на сета  остана в попрището на онзи холандски транс, който години наред доминираше и окупираше Европа до такава степен, че трудно друг обикновен саунд можеше да го измести. И това парти не мина без един от хитовете на лятото, който нито един от Топ 3 диджеите, преминали през Solar, не пропусна да напомни, а именно - Ivan Gough & Feenixpawl feat. Georgi Kay - "In My Mind". Може би единственото не-транс парче, на което заложи Армин.

Въпреки че лично аз винаги съм предпочитал Тиесто (Tiesto) пред Армин ван Бюрен, след като и двамата преминаха през сцената на Solar това лято, смело мога да кажа, че Армин печели по точки тази лятна битка. По-стилен, по-жизнен, а и с по-голям космически кораб от този на своите колеги... Което не е маловажно.
 
Интересните изяви на Spirit Оf Burgas и Solar тепърва предстоят.

След малко Марк Найт (Mark Knight) и Fedde Le Grand ще се опитат да превърнат нощта в ден.

Я да видим...

Снимки на Дара Кръстич - в секцията "Галерии". 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички