Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Улица Нов живот: 20 години отвъд Димитър Воев


Улица Нов живот: 20 години отвъд Димитър Воев

7144

Събития, обединени с името "Улица Нов живот: 20 години отвъд Димитър Воев", ще почетат покойния бард от Нова Генерация с три тематични вечери в София на 26, 27 и 28 октомври. 

Проявата ще събере музиканти от различни поколения, които специално излизат заедно по повод 20 години от смъртта на твореца. За трети път ще бъде издадена книгата на Воев – "Поздрави от мен боговете".

Двайсет години след физическата раздяла с рок-поета и музиканта, от фондация "Димитър Воев – Нова Генерация" са подготвили концерти и пърформънси, за да покажат, че духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора.

Програмата стартира на Димитровден (26 октомври) с концерт в клуб "Три уши". Тогава на сцената ще излязат над 20 музиканти от Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур, The Barbarones (Барбароунс), Цветя и жени, Жълти стъкла, Тодор Стоянов (Ambient Anarchist), Trendafil & Chugra и други. Специален гост ще е Васил Гюров, който заедно с Димитър Воев е основател на група Кале през 1985.

На следващия ден (27 октомври) вдъхновението от Воев ще се пренесе в клуб Mixtape 5, където ще забият Ревю, Милена Бенд, Клас, Трендафил и Чугра (Воцек и Чугра), Емил Вълев (Виолетов Генерал), Мишо, Мони, Катя и Крис от Нова Генерация. В събитието ще се включат и други имена, имали досег с идеите на Митко Воев - Кольо Гилъна, Бичето и Babyface Clan, Gravity Co., БГ Бенд, Дони (Атлас), Бойко (Атлас), Voyvoda, Пролетарии, Мъртви поети, LVG, Илияна Бешкова и Розенкварц Експрес (Iliana & Rosenquarzexpress), Любо Малковски (Ер Малък).

Третото издание на книгата на Воев "Поздрави от мен боговете" ще бъде представено в театър "Сфумато" на 28 октомври. Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт "Нова Генерация и приятели" от 1992 с автори Енил Енчев и Иво Христов. За музикалния съпровод на последната вечер от триадата, посветена на Воeв,ще се погрижат и Румен Спасов (китара) заедно с дуета Ша-Ша (6a-6a).

През същата седмица ще се проведат и други събития – изненада от организаторите, които ще бъдат анонсирани в последващи съобщения.

Настоящите и бъдещите почитатели и съмишленици на Митко Воев могат да закупят билет за вечерите от TixGate.com - билетът ще е на цена 12.00 лв. за всички събития в програмата, 8 лева за учащи. Посочената цена е само при условията на предварителна продажба.

Вход на място с билети, съответно: 

26 октомври - клуб "Три уши", вход на място: 5.00 лв.,
27 октомври – клуб "Микстейп" 5, вход на място: 15.00 лв.,
28 октомври – театър "Сфумато", вход на място: 6.00 лв.

Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и музикант (баскитарист), най-известен като основател на култовата българска група Нова генерация от течението дарк уейв, създадена през 1987 и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992. С текстовете си Воев налага т.н. Студена вълна като идейно направление, превръщайки в емблема на интроспективния рок бунт.

"Улица Нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев" се организира от новоучредената фондация "Димитър Воев – Нова Генерация" съвместно с радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР по програма "Христо Ботев", столичния клуб Mixtape 5 ("Микстейп" 5), театрална работилница "Сфумато", сдружение за съвременно изкуство и култура "Ескимо", студио ДАУХАУС, галерия Fridge, фен-клуб Нова Генерация завинаги и epay.bg.

Още - на:

https://www.facebook.com/events/518114364881155/?ref=ts&fref=ts

https://www.tixgate.com/event/ulica-nov-juvot-20-godini-sled-voev/5/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички