Две напред, една назад със Swing Republic и Smugglers Collective


Две напред, една назад със Swing Republic и Smugglers Collective

3854

Павката и Митко – вече ги познаваш от суинг партитата, стремглаво набиращи актуалност у нас.

Мулти го цъкат като The Smugglers Collective и от години популяризират винтидж и ретро културата в България, a през изминалия сезон на Smugglers Swing Club нееднократно са ни представяли артисти от световна величина.

Снощи тематичната вечер чукна годишнина от създаването си и зарадва изпълнения клуб Mixtape 5 с много електро суинг, рок-ен-рол и джаз. Специални гости за събитието бяха датчаните Swing Republic, които следват стъпките на едноименния стил и ги ремиксират в електро суинг. Неподражаемият подход на продуцента Пер Ебдръп (Per Ebdrup) и джаз певицата Карина Капъл (Karina Kappel) улавя музикалната линия от класически суинг ритъм и чрез електронния саунд умело го пресътворява в модереното съзвучие на културата.

На сцена дуото пленява с автентично аудио-визуално присъствие – от една страна Пер, който е страшен симпатяга и съвсем не се губи зад пулта, а миксира и танцува с публиката, и от друга - Карина, чийто чар е достатъчен да ти върже езика, а запее ли, пиши го пълно кабаре. Интересен факт е, че ранните години от своя живот певицата е прекарала в София, което постави допълнителен сантимент към участието на Swing Republic в Smugglers Swing Club.

А в него всичко придобива багри, цветовете те настигат от всички посоки и пак се скриват. Чуваш черно-бяло, но не си далтонист. Ти си в средата на всички рокли, тиранти, бомбета и кокетки. Обединяваш мисълта от преди с мисълта от сега, премислена в нова идея без диалог. Само очи, суинг и усмивка – контакт на ниво танц - близост много по-дълбока от бирена бутилка и твърде истинска, за да доловиш от дисплей. Танцуваш! Една цигара време и пак си вътре – не си спал на течение, но си в треска – винтидж. Потиш се и винаги приемаш чашата като наполовина празна. Ако вече си оплел краката, гледай как се прави от Явор Кунчев и Стела Стаменкова.

На едно от парчетата двойката представи тандемен образец какво се получава, когато вече си изтъркал един-два чифта обувки от танци. В траклиста на датчаните прозвучаха някои от по-известните им песни: "On The Downbeat", "Drum Boogie", "T’aint What You Do", "Scrub Me Mama", "Crazy In Love", а на раздяла ни помахаха с "I’m Leaving". След кратка пауза Карина и Пер се върнаха на сцена за едно последно парче от новия си албум и окончателно завършиха участието си.

Последва сет от Деси Андонова- вокал на Phuture Shock и член на Sentimental Swingers, а след нея партито довършиха бандитите от The Smugglers Collective (Смъглърс Кълектив).

Vintage Sofia (Винтидж София) не пропуснаха и това издание на серията събития и за пореден път разкрасяваха дамите в духа на ретро-културата.

Една година Smugglers Swing Club – време на танци, много емоции, настроение и бири... А в перспектива всичко се умножава.

Смятай.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички