Black Sabbath се завръщат!


Black Sabbath се завръщат!

4493

Блек Сабат (Black Sabbath) - великаните от Бирмингам, определяни от мнозина за бащи на хеви метъла, отново са тук и ще ни отнесат главите с новия си албум.

В сравнение с останалите звучни имена на предишните им албуми, последният им диск носи простото наименование "13" и ще се появи през юни. Новината бе обявена вчера, 13 януари. На същата дата, но през 1970, бандата прави своя незабравим дебют, който предизвиква фурор и до ден-днешен се смята за еталон в хеви метъла, припомнят световните агенции.

В работата над 19-ия студиен албум на групата са взели участие вокалистът Ози Озбърн (Оzzy Оsbourne), китаристът Тони Айоми (Frank "Tony" Iommi) и басистът Терънс "Гийзър" Бътлър (Geezer Butler), част от славната "бирмингамска четворка". Записите са направени в Лос Анджелис. Продуцент е седемкратният носител на "Грами" Рик Рубин (Frederick Jay Rubin). "13" ще бъде първият албум, който е записан заедно с Ози от 1978.

През април ветераните на рока започват световно турне, което ще стартира от Нова Зеландия. Там Блек Сабат ще изнесат два концерта, след което ще отлетят за Австралия.

На 12 май пък ще забият на прочутия фестивал "Оззфест" (Ozzfest), който ще се проведе в Япония за първи път.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички