Христо Йоцов и компания играят Jazzball в Пловдив


Христо Йоцов и компания играят Jazzball в Пловдив

4500

Настроение, енергия и професионализъм – това е най-краткото определение  за албума "Jazzball" на Христо Йоцов квинтет, eдин проект, създаден с много любов и уважение към музиката и нейните почитатели. 

Албумът ще бъде представен на Камерна сцена Пловдив от 19.00 ч. на 26 март. Според обяснението на Йоцов, повелител на ударните, "Jazzball" е игра.  Игра, която той и неговите колеги – джазовите музиканти, са превърнали в свое основно занимание и духовна потребност.  

Музиката в "Jazzball" е изцяло композирана от него. Това е третият диск на формацията, предишните два са "Opium" (1998) и "Seven Steps" (2009). Албумът е записан в началото на годината с участието на Михаил Йосифов-тромпет, Димитър Льолев-алт саксофон, Милен Кукошаров-пиано, басистите Борис Таслев и Димитър Карамфилов и специалния гост Шибил Бенев – китара. 

Албумът ще бъде представен и в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. на 28 март, четвъртък.

Определят Христо Йоцов квинтет като най-атрактивната българска фюжън формация.  В нея са свирили именити изпълнители като Георги Дончев, Росен Захариев, Васил Спасов, Георги Корназов, Димитър Шанов, Шибил Бенев, Владимир Кърпаров, Мартин Марков, Страхил Гайдарски, Михаил Иванов, Виктор Бенев, както и саксофонистите Ерик Про от Франция и Адам Пиерончик от Полша.

Формацията е на сцена вече повече от 18 години и се радва на много почитатели заради всеотдайността си към публиката и джаза.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички