Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

И Wu-Tang Clan на Spirit Оf Burgas 2013


И Wu-Tang Clan на Spirit Оf Burgas 2013

4341

Кръстниците на хардкор хип-хопа Wu-Tang Clan ще забият на Главната сцена на шестото издание на Spirit Of Burgas.

Изявата им е на 28 юли.

Това ще е първото гостуване на звездната седмица в пълен състав  – RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God и Masta Killa на българска сцена.

Фестивалът ще се състои на 27 и 28 юли.

Музикантите ще се представят на Spirit Оf Burgas като част от световното турне по презентацията на шестия им албум, с който крюто отбелязва 20 години от платинения дебют "Enter The Wu-Tang (36 Chambers)".

Бургас ще е една от малкото европейски сцени, на които Кланът ще се вихри и ще представи горещи парчета от новия дългоочакван студиен албум "A Better Tomorrow".

Две години след първия си десант на Spirit Оf Burgas 2010, Andy C се завръща на Main Stage, за да се погрижи за забавлението в малките часове.

В света на електронната музика малко диджеи могат да се похвалят с толкова награди и успешна кариера като Andy C. Считан за един от най-великите диджеи на всички времена,  основателят на Ram Records посвещава почти две десетилетия от живота си на музиката, която обича, което пък го превръща в една от най-емблематичните фигури в световната денс култура.

DJ Andy C е истински феномен в джънгъл и дръм-ен-бейс движението и основна фигура от самото възникване на направленията. Отдадеността на Andy към денс музиката започва още на 13-годишна възраст, отвежда го към най-престижните денс клубове, а дори и до Oxford University, където е поканен за лектор.

Израснал в Есекс, младият Андрю Кларк развива вкус към рейв културата, която мете Великобритания в края на 80-те, под влиянието на по-голямата си сестра, Сара. Следват безсънни нощи в упражняване, докато Анди е поканен да пуска в Elevation на Шафтсбъри авеню в Лондон. Едва на 16 създава Ram Records – един от най-големите и влиятелни лейбъли в денс музиката, под който са излезли едни от най-големите имена в електронната музика. Вече 20 години DJ Andy C не спира да работи върху почти свръхчовешките си умения зад грамофоните, докато демонстрира техническа и музикална ерудиция във всяко кътче на планетата и печели отличия на всяка дръм-ен-бейс церемония.

Лимитиран брой промоционални билети за Spirit Оf Burgas 2013 са вече в продажба в мрежата на Евентим на цена от 99 лв.

Spirit Оf Burgas 2013 e събитие в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа 2019.

За Wu-Tang Clan

About.com определя Wu-Tang Clan за най-голямата хип-хоп група на всички времена, а списание Rolling Stone - за една от най-влиятелните формации за последните двадесет години.

Тримата братовчеди - Genius (GZA), Prince Rakeem (RZA) и ODB, полагат основите на Wu-Tang Clan. Името взаимстват от филма Shaolin Аnd Wu Tang и дори песните в първия им албум, "Enter The Wu-Tang: 36 Chambers", от 1993, са разделени на Shaolin и Wu-Tang секции. Постепенно към Kлана се присъединяват и останалите членове, като голяма част от емситата са роднини и приятели от деца.

През годините стилът им се развива и всеки член на крюто издава солови проекти, които моментално оглавяват музикалните класации. Запазена марка на групата са здравите хардкор бийтове и агресивни текстове, пълни с метафори, с които представят живота си в Ню Йорк с елементи от китайската култура и филмите с бойни изкуства. RZA е лидерът и визионерът на Клана, продуцент на общите им албуми, както и на много от соловите.

През 1997 се появява вторият проект “Wu-Tang Forever”, продал половин милион копия още през първата седмица след премиерата си. Водещ сингъл от албума е "Triumph", в който участват и деветте емсита – RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa и покойният вече Ol' Dirty Bastard. През 2000 излиза и третият диск The W с хита "Gravel Pit", а през 2001 и четвъртият - "Iron Flag". Следващият звукозапис - 8 Diagrams", се появява през 2006, а тази година през юли, след шестгодишно мълчание, великаните от Wu-Tang готвят шести – "A Better Tomorrow", който да отбележи 20-годишнината им.

През годините Wu-Tang Clan се утвърждават като една от най-революционните хип-хоп крюта, които изцяло преобръщат всички концепциии за музикална група.

Кланът неведнъж изпреварва и прескача звукозаписната индустрия, като създава жива митология около себе си и подобна на религиозен култ любов у феновете.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички