F.O.X съпорт на Depeche Mode в България


F.O.X съпорт на Depeche Mode в България

4489

Триото от Есекс F.O.X официално е избрано за подгряваща група на концертите на Depeche Mode (Депеш Мод) в европейските държави, включени в тазгодишното им турне.

Част от обиколката на групата в подкрепа на новия ѝ албум "Delta Machine" е и дългоочакваният концерт на столичния стадион "Локомотив". Както MySound.bg нееднократно писа, шоуто е на 12 май.

"Изпратих на Дейв (Dave Gahan) няколко демо записа, когато работехме по дебютния си албум. Не мислех, че ще има обратна връзка, но той ми отговори и каза, че много ги е харесал. Поддържахме връзка, покани ни на концерта им на фестивала SXSW в Остин. Там се видяхме за първи път. Преди това Дейв ми сподели, че ни е включил в списъка с евентуалните подгряващи групи по време на европейското турне. Финалното решение щеше да се вземе по-късно заедно с останалите от групата. В крайна сметка всички от Depeche Mode гласували за нас и ще се появим на първите пет концерта от европейското им турне", разказва певицата на F.O.X- Мици (Mitzi) .

"За нас е голяма чест, че сме поканени от тази толкова влиятелна група и все още не можем да повярваме. Изпитвам голям респект към Depeche Mode за това, че ни дадоха тази възможност, и благодарност, че вярват в това, което правим. Хубаво е да виждаш, че група от техния ранг сама избира подгряващите изпълнители, базирайки се на собствените си вкусове за музика, а не на това какво е модерно да се слуша сега, не защото са притиснати от някой лейбъл и не защото това ще ги облагодетелства финансово", коментира вокалистката.

"Delta Machine" е N 1 по целия свят в момента, а Дейв е един от най-земните и готини хора, които съм срещала. Наистина нямам търпение и ние да излезем на тези огромни стадиони, да свирим пред 40 000 души всяка вечер. Това ще бъде ново преживяване за нас, но сме готови да дадем всичко от себе си!", обещава Мици.

Само преди няколко месеца F.O.X се подготвяха да издадат своя първи албум в екип от четирима музиканти от Есекс под името Angry Versus The Bear. Тогава барабанистът им напуска  поради лични причини – така се ражда F.O.X – с останалите си трима членове. Следва бърза реорганизация и след четири години работа по дебютния диск „Chimera“, той  излиза на музикалния пазар в края на януари. На Мици Фокс (Mitzi Fox) са поверени вокалите в песните на бандата, записани в електро-пънк-поп стил. Патрик Монаан (Patrick Monahan) и Дарън Баркър (Darren Barker) свирят на китара и клавишни. Наскоро формацията се завърна от успешно турне в Америка, където подгрява The Deer Tracks. Тримата музиканти ще се появят на сцената на 5 от първоначалните 6 концерта от турнето: (4 май – Ница, Франция, 10 май – Атина, Гърция, 12 май – София, България, 15 май – Букурещ, Румъния, 17 май – Истанбул, Турция).

Билети за концерта на Depeche в  София - цени от 50 до 130 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg

Depeche Mode
-вечер пък ще се състои днес, 23 април, в Строежа. P.I.F., подобно на лайв-трибют, са подготвили концертен сет с песните на знаменитите  британци. Събитието, осъществяващо се със съдействието на Каменица, ще стартира от 22.00 ч., а клубът отваря в 20.00 с тематичен плейлист.

За настоящия проект P.I.F., в състав Димо Стоянов (вокали, теремин), Иван Велков (китара), Юри Божинов (бас китара) и Атанас Касабов (барабани), се подготвят от месеци насам. Поводът е предстоящия концерт на Depeche Mode у нас. Българската формация и друг път е демонстрирала почитанията си към Депеш, като често в регулярните си участия на живо музикантите са включвали по едно-две техни парчета в собствените си сетове.

Билети за днешния лайв се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 8 лв.

Касите - Строежа, Бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Ориндж, TBI Credit.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички