Акустична версия излиза на светло с нови парчета


Акустична версия излиза на светло с нови парчета

4531

След повече от 25 години на сцената, легендарната група Акустична версия има удоволствието да представи и пред феновете си в София своята нова програма.

Концертът ще се състои в клуб Studio 5 на 17 май с начален час 19.00. Заедно с музикантите от световна величина и основатели на групата Антони Дончев - пиано и Христо Йоцов - ударни инструменти, ще се качи и младият, много енергичен и талантлив контрабасист Димитър Карамфилов.

От самото създаване на Акустична версия, освен еталон и стимул за младите музиканти, групата е и посланик на българската култура по света. Това е единствената българска формация, спечелила първи награди на престижните конкурси за джаз в Хоеилаарт, Белгия, през 1985 и Леверкузен, Германия, 1986. 

През годините партньори на Акустична версия са били редица известни музиканти като Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Владимир Кърпаров, Анди Скофийлд, Томи Смит, Райнер Винтершлаген, Бени Мопин, Стив Слегл, Стефан Белмондо и много други. Известни български басисти като Георги Дончев и Петър Славов са започнали своята кариера в групата.

Освен изпълнители, Антони Дончев и Христо Йоцов са композитори, аранжори, преподаватели и продължават да бъдат вдъхновяващ пример за младите музиканти.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички