БГ радио раздаде годишните си награди в Благоевград


БГ радио раздаде годишните си награди в Благоевград

5410

БГ радио раздаде награди на най-заслужилите според слушателите си музиканти пред 17 000 а площада в Благоевград навръх 24 май, Ден на българската просвета и култура и славянска писменост и официален празник на града домакин.

Водещ на церемонията Годишни музикални награди 2013 бе великолепният Любо Киров с незаменимата помощ на популярните водещи на медията – Симо, Богдана, Лора, Гери, Деси и Наско. Вместо очаквания с притеснения от всички дъжд, внушителен 3D мапинг заля сградата на общината в Благоевград. Цели седем български песни бяха представени премиерно на сцената на Годишните музикални награди на БГ радио: "А дано, ама надали" - Графа, Михаела Филева, VenZy, Lexus и Били Хлапето,  Б.Т.Р. – "Забравена нежност", Любо – "Имам само теб", Мария Илиева – "Играя стилно", Орлин Павлов – "За ден" , Богомил – "Тялото ти в ритъм", Стенли (на снимката) – "Кукувича прежда".

Бисер Иванов и Жоро Янев представиха "Върви, народе възродени" с две китари. На сцената на площада в Благоевград се качиха още Фондацията, Асен Блатечки, Калин Врачански, Биляна Петринска, Петя Дикова, Мариана Векилска, Стефания Колева, Нети, Революция Z, кметът на града Атанас Камбитов, Диляна Попова, Деси Бакърджиева и други.  

А ето и кои са големите победители в Годишните музикални награди на БГ радио 2013, избрани чрез слушателски вот, които получиха своите призове от сцената в Благоевград:

•    БГ Група – Б. Т. Р.
•    БГ Изпълнителка –  Белослава
•    БГ Дебют – Михаела Филева
•    БГ Текст – "Секунда", Графа, Любо и Бобо
•    БГ Албум – "Дим да ме няма", Графа
•    БГ Песен – "Дим да ме няма", Графа, Бобо и Печенката
•    БГ Изпълнител – Графа
•    БГ Видеоклип – "Секунда", реж. Васил Стефанов
•    БГ Дуо/Трио – Ангел и Мойсей

Освен деветте награди, които се гласуваха от повече от 30 000 слушателя на БГ радио, екипът на радиото връчи и традиционната си награда БГ Вдъхновител. Тази година статуетката отиде в ръцете група Тангра.

Медията дава награда за БГ концерт на годината за първи път– статуетката безапелационно отиде при Лили Иванова. Безспорно това беше концертът на 2012! Билетите за него свършиха още през лятото, въпреки че той се състоя през ноември.  Специално за церемонията в България се върна цигуларят Васко Василев, който обяви наградата и определи възможността за това като "чест и привилегия", а Лили Иванова като "артистът, който пише най-безкомпромисната история в българската поп музика". Пред екзалтираната публика на площада Лили Иванова на свой ред благодари на БГ радио за оценката и посвети на наградата на публиката си.

Професионалната симпатия между Лили Иванова и Васко Василев преля в страхотен дует в песента "Ти дойде", а след нея Иванова и групата й представиха най-новата й песен "Как така", която в момента е под N 4 в класацията на БГ радио за българска музика "Нашите 20".

Васко Василев пък изпълни самостоятелно песента на Тодор Колев – "Виолета". "За мен винаги е било мечта да направя нещо съвместно с Тодор Колев, но така и не се осмелих да го помоля за това навреме. Когато от БГ радио ме поканиха на церемонията за годишните награди, бях сигурен, че искам да направя някакъв жест към творчеството на големия артист. Свързах се с дъщеря му, актрисата Албена Колева, и поисках разрешение и искам много да й благодаря за доверието и за разрешението, без да се познаваме лично", сподели Васко.
След церемонията, звездите и гостите на церемонията празнуваха в градския пиано-бар Limited.  

Останете на честотите на БГ радио и тази седмица, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите от тазгодишната церемония, както и всички нови песни, представени за първи от сцената на церемонията, приканиха от медията.

Годишните музикални награди на БГ радио ще се излъчват по bTV и City TV от 20.00 ч. на 26 май, неделя.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички