Роджър Уотърс ще пее с български деца на концерта си в София


Роджър Уотърс ще пее с български деца на концерта си в София

4363

Български деца ще партнират на Роджър Уотърс (Roger Waters) за шедьовъра "Another Brick In The Wall", който ще бъде представен като част от The Wall.

Както MySound.bg нееднократно информира, най-мащабният рок спектакъл ще разтърси Националния стадион "Васил Левски" на 30 август.

Няма по-добро и по-грандиозно шоу от The Wall, категорични са специалисти, музикални критици и милиони фенове. Роджър Уотърс успява да пресъздаде по уникален начин своите послания в тази автобиографична рок опера. Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, съживяване на учителя марионетка и много други.

Ангажиран с различни благотворителни каузи, Роджър Уотърс отделя специално внимание в шоуто си на децата. Може би най-емоционалната част от спектакъла са кадрите на радостни деца, които са изненадани от завръщането у дома на техните бащи, сражавали се в Ирак и Афганистан. Бащата на Уотърс загива по време на Втората световна война. Този факт остава отпечатък върху музикалната легенда и до голяма степен го вдъхновява за създаването на един от най-популярните и обичани албуми за всички времена – "The Wall".

Във всяка страна, в която представя The Wall, Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената да изпълнят с него класиката "Another Brick In The Wall". Това ще се случи и на концерта в София. Вече се подбират децата, които ще имат уникалната възможност да пеят и танцуват редом до рок легендата. Не е нужно те да имат добри певчески и танцови умения, за Уотърс по-важно е да усети техния ентусиазъм и да се вдъхнови от усмивките им. Той задължително ще си направи снимки с тях и ще раздаде автографи преди концерта, уточняват организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис".

Музиката в The Wall включва вариации на "Another Brick In The Wall”, песен, която може да звучи както като детска закачка, така и като погребален марш. Но зрителите имат възможността и да се насладят и на други класики, създадени от гениалния Роджър Уотърс, включително "Comfortably Numb", "Mother" и "In The Flesh?", която поставя начало на шоуто.

Стената от бели тухли с размерите на огромен стадион със сигурност е най-голямата прожекционна повърхност, поемала някога на турне. Но тя не е единственият специален ефект на шоуто. Марионетки, чиято височина е колкото тази на стената, са неизменна част от спектакъла. Шоуто е изпълнено с пиротехника, звукови и светлинни ефекти, пресъздаващи бойни самолети, а над публиката прелита огромен балон във формата на прасе (независимо, че е част от обложката на друг албум на Пинк Флойд).

The Wall е грандиозно шоу с участието на актьори, музиканти, огромни марионетки и уникални ефекти. Също толкова драматичен е и албумът "The Wall", както и култовият филм на Алън Паркър от 1982 “Пинк Флойд – Стената”, представящ рок звезда, която все повече се изолира от света чрез тухлите, с които изгражда "стената" около себе си. Предстои у нас да излезе и луксозно издание на книгата "Създаването на Pink Floyd The Wall" за филма на Алън Паркър.                                                                                                   

Билетите за рок спектакъла на цени от 65 до 180 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната и на www.ticketpro.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички