Миленита се стяга за Spirit Of Burgas 2013


Миленита се стяга за Spirit Of Burgas 2013

4356

След силния пролетен старт из столичните клубове на Миленита и бандата й Funky Miracle, напълно естествено идва сезонът на летните и фестивални сцени.

Заради доброто настроение, което струи на всеки неин концерт, феновете й ще могат да я видят в много градове из България това лято – "под прикритието" на една от най-позитивната музика, която някога са чували.

Вокалистката ще бъде част и от сцената "На тъмно Freestyle" на Spirit Оf Burgas на 28 юли.

"Всъщност, Бургас е по-любимият ми морски град, ако разбирате какво имам предвид, много обичам хората там, сега ще ги видим като публика имат ли здрави крака и гърла", не крие Миленита.

Ако сравни емоцията на сцената с тази на снимачната площадка или пък в звукозаписното студио – коя й допада повече? С какво я зарежда сцената, феновете?

"Много е различно. Чувствам се много силна в студиото, понеже си падам контрол фрийк, поне за музика. На моменти даже малко се вманиачавам, цикля хиляди пъти едно и също парче, сменям му по сто пъти китарата, баса, а на барабаните колко цикля само! При това, понеже аз правя почти всичко със семпли, ще ви призная, че понякога слагам примерно четири различни вида каси, което в реалния живот, така да се каже, не би могло да се случи, освен ако барабанистът няма четири крака", обяснява певицата.
 
"На сцената е друго. Все още не мога да разпределя процентно колко от емоцията я създава групата и колко – самата публика. Но нещата са поне наполовина. Винаги е трудно да свириш пред пасивна публика, иначе казано – мумии, които не помръдват. Случвало се е веднъж-два пъти на някакви по-снобарски места. Но като цяло българската публика е доста благодарна, винаги ти се радва", допълва вокалистката, която твори, за да задоволиш вътрешната си потребност да пресъздаде определени емоции и от необходимост да сподели с всички част от позитивното си настроение.

"Но тези парчета, които чувате, са по-скоро за хората. Имам много тъжни песни, инструментали, които никой не е чувал, тях май си ги правя само за мен.
А пък има една тъжна песен на Koop, казва се "Island Blues" – e това е все едно цялата ми душа събрана в четири минути и половина", казва Миленита.
 
"Досега не съм пяла без банда, винаги е било с музиканти. Сингбек – това не го разбирам, като гол охлюв си. Да не говорим за плейбек – това вече е дъното. Аз съм на принципа "може да е малко фалшиво, но поне е на живо", споделя изпълнителката по адрес на формацията Funky Miracle.  

Funky Miracle е ужасно приятно, суперсвежи са, повече се хилим, отколкото свирим на репетициите, но накрая като излязат на лайфа, само като ги погледне човек, и вече се ухилва. А като засвирят... Все пак те са от Консерваторията, четат ноти и всичко, но това не пречи на лайфовете да става мноооого шумно. Даже един приятел ме пита: "И как става така, че уж спокойните ти и лежерни парчета се превръщат в дива пънкария?!"

В репертоара на Миленита това лято са парчета на испански и английски, но засилено присъствие на весели български песни, които от живия брас стават още по-весели. "Пия за Мария", "Да ти го начули", "Водка"... "А на "Вевеве, сеир, беге", където пея "София, Пловдив, Стара Загора – няма умора, Шумен, Варна, Бургас – вие не сте хора”, да не ми се обиждат, аз го казвам с много любов", завършва Миленита.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички