Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Любо Киров съдия в X Factor


Любо Киров съдия в X Factor

4063

Любомир Киров е следващият обявен съдия във втория сезон на X Factor.

Бившият фронтмен на група Те е носител на наградите за Най-добър текст за 2013, Най-добър изпълнител на годината (2012), Най-добра песен (2007), четири пъти печели приза за Най-добра група, има над 150 авторски песни и три пъти заслужено присъствие в световните класации... Това са само част от признанията, които го утвърждават като един от най-успешните изпълнители у нас, доказан текстописец и истински артист.

Той сяда в съдийското кресло заради неповторимия си стил и над 10-годишен опит на родната музикална сцена. "Откривам себе си във всеки, който преследва своите мечти!", споделя вокалистът.

"Има ли цветя", "Ще те намеря", "Различен", "Искам", "Забранена любов" – това са само част от над 20-те хита, които не само завладяха челните места на музикалните класации, но наредиха Любо сред едни от най-успешните музикални таланти на България. Неговата оригиналност му донесе не само родно, но и световно признание – три от песните в първия му самостоятелен албум "Любо 2010" намират своето място в авторитетната класация на МТV Europe's World Chart Express.Киров постига успехи и на електронната сцена с издаването на два албума с хаус музика, а турнето му Life Is Beautiful е сред най-успешните за 2012.

Талантът на Любо обаче се простира много извън вокалната му дарба. Над 150 е броят на текстовете на песни, които той е написал за български изпълнители като Дони, Орлин Павлов, Ирина Флорин, Тони, Мария Илиева, групите Каффе, Сафо и други. Неслучайно той е един от най-предпочитаните текстописци. Едновременно с това, е и една от най-желаните дуетни половинки сред дамите в българската музика – Белослава, Сантра, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Деси Добрева, Виктория Терзийска. Дългогодишно приятелство го свързва и с друга звезда от родната поп сцена и съдия в X Factor Мария Илиева. Най-новата й песен "Играя стилно" отново е по негов текст.

Макар за кратко, в първия сезон на X Factor Любо вече е заемал съдийското място. Днес той приема предизвикателството да бъде ментор във втория сезон на риалитито. Признава, че открива себе си във всеки талант, който преследва мечтите си. Може да разпознае бъдещия X Factor само по излъчването и вярва, че музиката не е спортно състезание – тя е преди всичко уважение и... любов.

Съдия в X Factor – какво означава това предизвикателство за Любо Киров?

Л.К.: Да разпознаеш безпогрешно таланта е голямо предизвикателство! Задачата е колкото приятна, толкова и отговорна. Ще срещна различни хора, които са дошли с голямата мечта да бъдат на сцена. Само най-добрите обаче ще могат да останат.

За теб с основание можем да кажем, че си извървял пътя на успеха. Какво искаш да кажеш на талантите, които тепърва искат да тръгнат по този път – за какво трябва да бъдат готови?

Л.К.: Истинският артист трябва да е готов за всичко по пътя си. Необходим е не само талант. Важен фактор е силата на характера, личността и да имаш какво да кажеш на другите, когато си на сцена – да предадеш истините, в които вярваш! Да обичаш музиката е само началото на пътя.

Когато един изпълнител застане пред теб за първи път, по какво познаваш дали има потенциала да стане звезда?

Л.К. Излъчването носи достатъчно начална информация за човека. Бъдеща звезда може да бъде този, който успее за малкото време, което има, да те накара да не свалиш вниманието си от него. Потенциалът обаче има нужда да се развива.

Момчета, момичета, дуети или 25 + – на коя категория искаш да бъдеш ментор?

Л.К.: Би било интересно с всяка от групите. Ще е необходим различен подход, но мисля, че мога да намеря език с всички хора, когато става въпрос за музика и сцена .

Разпознаваш ли по някакъв начин себе си в лицето на всички млади таланти, които с огромен ентусиазъм се впускат в X Factor?

Л.К.: Разбира се, че виждам себе си по начина, по който участниците преследват мечтата, а тя никога не трябва да се изоставя. Смятам също, че сега, когато има подобни формати като X Factor, те имат по-добрия шанс, отколкото ние преди време.

Как си представяш новия X Factor на България? Какъв трябва да бъде той, за да спечели твоята подкрепа?

Л.К.: Аз ще търся човека X Factor, който може да даде заявка, че ще остане на музикалната сцена дълги години след участието си във формата. Нека това бъде само началото на една голяма кариера, защо не и световна!

Лично удовлетворение, забавление или победа на всяка цена - с каква нагласа би посъветвал участниците да влязат в този формат?

Л.К.: Важно е желанието за победа да присъства, но нека не забравят, че музиката не е спортно състезание. Ако бъдат себе си, ако са позитивни и уважават всички около себе си, успехът е гарантиран.

Ще стане ли сцената на X Factor свидетел на премиерата на нова песен на Любо?

Л.К.:Изпреварихте ме с този въпрос, затова ще разкрия, че премиерата на новото видео към песента ми "Имам само теб" ще се случи oще в началото на втория сезон на X Factor.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички