Новият X Factor на България е Жана Бергендорф


Новият X Factor на България е Жана Бергендорф

4323

Новият X Factor на България се казва Жана Бергендорф.

След безапелационнoто си представяне във финалната вечер, тя зае първо място и остави след себе си Наско - на втора, и Ана-Мария - на трета позиция.

Жана започна с "А Little Party Never Killed Nobody", последвана от "настръхващ" дует с Любо на "Purple Rain", класика от репертора на Prince. Финалната песен - "I Have Nothing", на Уитни Хюстън вдигна публиката на крака и я накара да скандира името ѝ. Изпълнителката отвя конкуренцията, печелейки с 69,9% от гласовете на зрителите.

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха, и на екипа, който ни направи професионалисти, това е ужасно силна емоция" - бяха първите думи на Жана, след като чу името си на победител.

"Вече имаме селектирани песни за Жана и ще колаборираме с интересни български и чужди автори", обяви Саня Армутлиева работата по първия сингъл на  подбедителката, обещавайки, че още през февруари-март може да очакваме и първото й видео. Пътуване до Лондон също е част от бъдещите планове на Жана, където тя ще бъде представена на екипите на Syco и Sony Music, отговарящи за артистите на X Factor по целия свят, като най-вероятно ще се срещне и със създателя на шоуто – Саймън Кауъл.

"Това беше моята цел – да стигна дотук", заяви развълнувана Жана. В студиото на "Събуди се" тя призна, че за нея това е сбъдната мечта и в началото дори не е подозирала, че ще стигне толкова далеч. И заяви, че иска да покаже на България нещо ново, да вкара в песните нещо различно и да комбинира различни стилове. "Няма какво да ме спре…", допълни уверено Жана.

Сериозни музикални планове предстоят и за втория финалист – рап сензацията в шоуто Наско, който отпразнува своя 17-и рожден ден на 21 декември. По този повод Саня Армутлиева го изненада със специална новина – той също ще пътува до Лондон, за да се срещне с екип от световни музикални специалисти. Утвърдено музикално име у нас вече работи по неговия първи сингъл, който се очаква да излезе през първите месеци на 2014. След успешното изпълнение между Ана-Мария и Богомил, третият финалист в шоуто – Ана-Мария, може да очаква своя дебютен дует с финалиста от първия сезон Боги.

Продуцентът на шоуто Маги Халваджиян обобщи успеха на втория сезон на X Factor и благодари на своя екип, че е успял да покаже разнообразието на българския талант и да запази позитивния дух на предаването. Той обаче допълни, че най-сериозната работа за участниците едва сега започва и че единствено от тях зависи как ще използват възможността, която X Factor им е предоставил. Халваджиян подари на Саня Армутлиева статуетка с формата на ключ сол с посланието, че предава в нейни ръце талантите, които X Factor е открил, за да продължат успешно пътя си напред.  

"X Factor започва сега", обобщи и Заки, допълвайки, че успехът на всеки един оттук нататък зависи от неговата  дисциплина, търпение, упоритост и амбиция.

Той не скри, че изминалите шест месеца за него са били истинско пътешествие между най-хубавите му години на сцената и поглед в бъдещето на българската музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички